Bankadan ödeme sözü içeren telefonlar
Kredi borçlarımla gecikmelerim var ve bankalardan telefonlar gelmeye başladı. İçerigi belirli bir tarihe kadar ödeme sözü vermeyi içeriyor. Ödemeye çalışacağım desem de bir tarih yazıyorlar. Bu taahhütü yerine getiremezsem ne gibi bir sonucu olur, hapis cezası ile karşı karşıya kalır mıyım? Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla...
Cevap: Bankadan ödeme sözü içeren telefonlar.
hukukçu olmamakla birlikte bu şekilde belirsiz zamanlarda eve baskın yapar gibi edilen telefonlar ile belli belirsiz kelimelerle alınan
sözlü taahhütlerin bir anlamı olamaz.üstelik bunun sonucu insanların hapis cezası ile karşılaşması mümkün değil bana göre...
taahhüt yazılı yapılır, noterde yapılır vs. vs....
okudum anladım! falan denir ve yazılır...
Bende öyle düşünüyordum ama sonuçta bu konuşmaların ses kaydı alınıyor, bu da bir belge gibi kullanılabilirmi acaba? Bu konuda emin değilim.
Sayin aykut34, bankalarin sizi arayip belli bir tarih istemelerinin nedeni size iyilik etmek istemeleridir. Bankalarda borclarin odenmesi icin belli bir sistem vardir. Eger herhangi bir borcunuzu belli surelerde odemezseniz sirasiyla, ihbarname mektubu (uyari, hatirlatma), ihtarname ve yasal takibe devir. Banka size bu uyarilari yapmis ve son adim olan yasal takibe gecmemek icin sizden bir soz istiyorlar. Cunku yasal takibe gecildiginde temerrut faizi isleyecek, dava masarafi, avukat masrafi derken borcunuz iki katina cikacaktir. Bir anlamda banka hem parasini tahsil etmek hemde sizi daha fazla borc altina sokmamak icin bir tarih sozu alarak sizin vadenizi elinden geldigince uzatmaktir. Haa hem tarih vermeyip hemde verdiginiz tarihte sozunuzu yerine getrimezseniz o zaman yasal takibe gecer. kolay gelsin