Konuşma yetisi olmayan bir insanın imza atma yetkisi varmıdır?
Merhaba benim sizlere çok önemli bi sorum olacaktı. Annem 1 ay önce 84 yaşında vefat etti. 11 sene önce felçlik gecirdi ve beyin damarları tıkandığı için konuşma yetisini kaybetti tam olarak konuşamıyordu. 1 sene önce tekrar felçlik geçirdi ve yatağa bağımlı hale geldi. Kız kardeşim anneme kendi evinde bakıyordu. Annemin tarihi bir mahallede evi vardı ve devlet burayı yıkma kararı alınca Yer sahibinin imzası karşılığında yıkıldı. Kız kardeşim annemi götürerek imza attırmış ve evin yıkım kararını verdirmiş. Sizlere sorum Konuşma yetisi olmayın bir insanın imza atma yetkisi varmıdır? bu ev yıkıldığında annemin hesabına yatan parayı kız kardeşim nasıl çekebiliyor? Bu para ayrı bir bankaya annemin ismine yatırılmış. Biz diğer 3 kız kardeş dava açmak istiyoruz. Bu olayda hukuken bir suç varmıdır? varsa eğer bu durumda nasıl bir yöntem izleyerek ortaya çıkarabiliriz? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Cok önemli lütfen yardım
öncelikle yaşın 65 yaşın üstünde olduğu için doktor raporu gerekmektedir.Bu rapor var mı yok mu? daha sonra kardeşiniz hangi bankadan para çekmiş ve bu imzayı kim atmış burası önemli bir konu.Şayet annnizin hayatayken attığı ıslak imzalı bir belge elinişzde varsa (belgenin sahte olduğunu düşünüyorsanız bankaya para çakmek için atılan imzanın ) bu durumda dava açın ve hakkınızı alın ayrıca evrakta sahtecili suçudur bu konu ve kardeşinizin başı belaya girrer biraazcık devlet ana ile
Profesyonel yardıma ihtiyacınız var böyle hukuk sitelerinde edineceğiniz bilgiler yeterli olmaz.Saklı pay var muvaazalı satışın iptali var mirastan mal kaçırmak için yapılan işlerle ilgili hükümler var sebepsiz zenginleşme var.Yani durumun özelliği nedir ne değildir size buradan bir avukat bile yardımcı olamaz ve bence hukuk siteleri artık faydadan çok zarar veriyor insanlara.
SAYIN ATAÜRK KKIZI her yere bir yorum yapıyr ve herkese bi laf söyluyorsunuz.Bende bir ATATÜRKÇÜYÜM ama sze şunu belirteyim sitein girişinde zaten herkesin aslında prof.bir yardım için avukat tutması gerektiği belrtiliyor.Burda bilende bilmeyende var dosyanın tamamı görünmeden hukuken birşeyler soylenemez.Ama burda anlatılanlara göe kişilere yardımcı omaya çalışıyor herkes