Dolandırıldım elimde senet var
Elimde 1 tane 0 telefon vardı. Sahibinden.com sitesine ilan vermiştim ve sabah 9 da biri aradı yanıma geldi bana yalvardı yakardı doğum günüm bugün senet vereyim sana dedi. Bende kimlik fotokopisiyle birlikte senedi aldım yanlız senette borçlu olunan kişi yani benim adım boş vede geldiğimde 530 TL likdi senet dedim 570 TL olacaktı eliyle kalemle üzerinden geçerek düzeltti.
Daha sonra eve giderken kimlikten doğum gününün o gün olmadığını farkettim.
Daha sonra belki 100 kere aramışımdır. Telefonlarını da kapatmıyor.
Senetteki adrese gittim senetteki adres doğru ama kapıcıyla konuştum kapıcı 10 senedir gelmiyor buraya ailesinin hepsi hapiste sen o telefonu unut dedi.
Ama şöyle birşey oldu en sonunda açtırdım telefonu ve şikayetçi olacağımı söyledim ve 100 lira yolladı bana ama başka da para yollayacağını sanmıyorum belki 1 ay geçti.
Ne yapmam gerekiyor artık aradığımda dalga geçer gibi konuşuyor karakola mı gitmem gerekiyor dolandırıldım diye yoksa seneti bi avukata mı vermem gerekiyor yanlız 570 TL lik seneti de hiçbir avukat almaz diyorlar ve ayrıca senetteki imzayla kimlikteki imza da farklı
Telefonun IMEI si ve adamın geldiği aracın plakası da elimde.
Ne yapmam gerekiyor yardımlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Dolandırıldım elimde senet var
Sevgili arkadaşım senden bir mal almış malı borca almış yani sana borçlanmış.Kanunen seni dolandırmamış oluyor.Yani sen dolandırılmamışsın.Borcunu ödiyemiyecek birisine borç vermişsin.Kanun nazarında böylesin.Ancak Allah nazarında hakkın yenmiştir elbet ve eminimki bir gün tecelli eder.Birde bir atasözü var bir musubet bin nasihate bedel derler.Hatalarına üzülmeyi bırak ve onlardan ders almaya bak bence canım sağolsun de bu mesajıda sırf kandil akşamı sevabına yazıyorum.
Bir avukatla görüştüm avukat 225 TL senedi takibe koymak için istedi. Bunu daha ucuz bir şekilde yapabilir miyim. Veya ne yapabilirim bir yol gösteren olursa çok sevinirim.
Biri yardımcı olsun lütfen ne yapacağımı bilmiyorum yanına kalmasını da istemiyorum.
240 okunma ve 1 kişi sağolsun cevap atmış Bazı avukatlar suç duyurusnda bulun diyor sizce ne yapmalıyım suç duyurusunda mı bulunayım yoksa senedi takibe mi vereyim takibe vermek için de ücret ödemem gerekecek tabi