Ehliyetimi geri almak istiyorum

Değerli büyüklerim,
Ehliyetim rutin kontrolde ticari araç kullandığım için %9 promille 6 ay süreyle alındı. Ancak aracı alkolün etkisiyle kullanıp trafiğin güvenliğini tehlikeye sokmadığım, kontrol esnasında aracı ticari maksatla kullanmadığım, maddi durumumun ve alkol seviyesinin çok az olduğu belki cihazda bi sorun olabileceği sebebiyle SULH CEZA MAHKEMESİ'ne dava açtım. Yalan söylememek adına önceki akşam bir miktar alkol aldığımı söylemiştim ve beraat ettim. Ancak mahkeme kararını elime almadan önce trafik şubeden bilgi almak maksadıyla görevli memurla görüştüm. Memurun cevabı SULH CEZA MAHKEMESİ'nin verdiği kararın ehliyetimi almam için yeterli olmadığını ikametgahıma en yakın il olan Kayseri idare Mahkemesi'nde dava açmam gerektiğini söyledi. Çok zor durumdayım çünkü ailemi ehliyetimle geçindiriyorum. Ne yapmam gerekiyor. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Cevap: Ehliyetimi geri almak istiyorum

Şu linki https://www.hukuki.net/showthread.php...yet-hakk%FDnda incelerseniz belki size faydası olabilir diye düşünüyorum.

değerli vip,
Tavsiye ettiğiniz linki inceledim. Ama benim konum biraz daha farklı. Bir dava açtım ve mahkeme tarafından beraatim verildi. Anlayamadığım konu şu. Eğer ben yanlış bir mahkemeye dava açmışsam neden mahkeme görevsizlik kararı vermedi. Eğer mahkeme davamı kabul edip beraat vermişse trafik şube bu kararı tanımama gibi bir hakka neden sahip oluyor. Mağduriyetimi gideremiyorum. Şimdi idare mahkemesine dava açsam ne zaman sonuçlanır bilmiyorum. Ve bu süreçte de çalışamıyorum. Bu durum insanların kolay hak arama özgürlüğünü ihlal etmiyormu? değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Sizin durumunuzda iki ayrı idari işlem ve ceza var. Birincisi idari para cezası işlemi bunun için Sulh Ceza Mahkemesinde dava açmışsınız ve aldığınız idari para cezası iptal olunmuş. İkincisi ve daha mühimi ise ehliyetinizin alınması işlemidir. Bu nedenle ehliyetinizi geri alabilmek için bu idari işlemin İdare mahkemesince iptali gereklidir. Bu nedenle hemen İdare Mahkemesinde yürütmeyi durdurmalı (YD) olarak bir iptal davası açmanız gerekiyor. Dava dilekçenize davalı idarenin savunması alınmadan YD talebinde bulunuyorum yazarsanız ve bu talebiniz mahkemece kabul olunursa dilekçenizi verdikten 1 ay kadar sonra belki ehliyetinizi alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim

Değerli üyeler,
Yukarıda bahsettiğim davanın beraat kararını aldım. Şimdi idare mahkemesine dava açmak istiyorum. İdare mahkemesine gitmeden buradan dava açabilirmiyim. Örnek dava dilekçesini nereden bulabilirim. Ehliyetimi ne kadar kısa sürede alırsam o kadar çabuk işe başlayacağım tahmininizce dava ne sürede sonuçlanır. Galiba önümüzde adli tatil varmış hemen müracaat etsem ne kadar sürer. Dava açacağım yer Kayseri İdare Mahkemesi. Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.