Çocuğumun iştirak nafakasını toplu olrak ödemek istiyorum
Beni aydınlatabilecek herkese saygılarımla,
15 Yaşında bir çocuğum var, velayeti annesinde, iştirak nafakasını bu zamana kadar düzenli olarak ödedim. Bundan sonra çocuk reşit olana kadar kalan nafaka bedelini 3 yıllık toplu olarak ödemek için velayet sahibi anneyle anlaştık. İlerde ödemedi diye bir sorunla karşılaşmamam için ne gibi bir tahahhüt almam gerekir. Noterde de yapılan paranın ödendiğine dair bir belge tahahhüt imzalatsam ödediğimin isbatı olurmu..Veya başka bir yolu varmı yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler..
Cevap: Lütfen yardım. Çocuğumun iştirak nafakasını toplu olrak ödemek istiyorum.
Bundan önce iştirak nafakasını nasıl veriyordunuz peki?
Cevap: Lütfen yardım. Çocuğumun iştirak nafakasını toplu olrak ödemek istiyorum.
Bundan önceki nafakaları elden teslim ediyordum.Belge yok ama inkar edileceğini de sanmıyorum. Alacağım tahahhütnameye ye veya ödendi belgesine geçmişleride yazabiliriz o konu da sorun yok.
Bundan önce elden vermişsiniz nafakaları, güvenmişsiniz. Şimdi niye böyle bir tedbire gereksinim duydunuz ki? Sonuçta Sizin elinizde bir belge yok.
Neyse. Sorunuzun cevabına geleyim. Bu konuda notere gitmenize gerek yok. Eşinizin banka hesabına bu parayı yatırabilirsiniz. Yatırırken de AÇIKLAMA kısmına hangi tarihten hangi tarihe kadar çocuğunuzun iştirak nafakası ise onu yazdırın. Noter sizden para alır. Banka ise almaz. Tek fark bu.
Ayrıca şunu da unutmayın. Eşinizin iştirak nafakası artırım davası açma hakkı saklıdır. Siz toplu olarak ödedikten sonra nafaka artırım davası istediği zaman açabilir.
cezaevindeki bi yakınıma nafaka borcunu ödeyemediği için 3 aylık hapis cezası geldi? cezaevinde zaten nafaka ödeyebilmesi imkansız ,bu kararı nasıl iptal edebilir? neler yapmalı? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Alıntı:
alesin rumuzlu üyeden alıntı
cezaevindeki bi yakınıma nafaka borcunu ödeyemediği için 3 aylık hapis cezası geldi? cezaevinde zaten nafaka ödeyebilmesi imkansız ,bu kararı nasıl iptal edebilir? neler yapmalı? yardımcı olursanız çok sevinirim.
İcraya verilmiş olan ve bu sebeple ceza aldığı nafaka toplamını yatırırsa cezaevinden hemen çıkar.
Alıntı:
evkabil rumuzlu üyeden alıntı
Beni aydınlatabilecek herkese saygılarımla,
15 Yaşında bir çocuğum var, velayeti annesinde, iştirak nafakasını bu zamana kadar düzenli olarak ödedim. Bundan sonra çocuk reşit olana kadar kalan nafaka bedelini 3 yıllık toplu olarak ödemek için velayet sahibi anneyle anlaştık. İlerde ödemedi diye bir sorunla karşılaşmamam için ne gibi bir tahahhüt almam gerekir. Noterde de yapılan paranın ödendiğine dair bir belge tahahhüt imzalatsam ödediğimin isbatı olurmu..Veya başka bir yolu varmı yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler..
Geçmiş iletilerinizi okudum az önce. Açıkçası yazdıklarınızdan hangisinin doğru olduğu konusunda kafam karıştı. Bu zamana kadar düzenli olarak ödedim diyorsunuz ama geçmiş iletilerinizi okuyunca orada şöyle yazıyor: Tarih, 09.06. 2011
""2001 yılında eşimden boşandım.Boşanma da çocuk için 100 tl nafakası belirlendi ve eşim kabul etti.
10 yıl geçti ve eşim hiç çocuk için nafaka ödemedi. Ben şimdi icraya versem 10 yıllık birikmiş nafakayı belirlenen miktar aylık 100 tl. üzerindenmi alırım. Ayrıca kaç yıllık alırım.
Teşekkür ederim.. ""
https://www.hukuki.net/showthread.php...sonra-ödenmesi
kendisi çalışmıyor dolayısıyla birikmş nafakalarını ödeyemiyor..cezaevinde olduğu içinde nafakaları birikiyor kendisi 1 yıl içeride,dolayısıyla ödeyemiyecek.bu durumun iptali yok mu?
zaten cezaevinde olan biri nafakadan dolayı da 3 ay hapis alabir mi?
cezaevinde olduğu için iptal kararı açamaz mı? farklı bi nedenden dolayı 1 yıl içeride kalacak bunun üstüne artı bi nafaka cezası çıktı..kensinin zaten cezaevinde olduğunu bildirmesi bu nafaka cezasını iptal etmezmi? umarım anlatabilmişimdir..teşekkr ederm şimdiden.
Alıntı:
alesin rumuzlu üyeden alıntı
kendisi çalışmıyor dolayısıyla birikmş nafakalarını ödeyemiyor..cezaevinde olduğu içinde nafakaları birikiyor kendisi 1 yıl içeride,dolayısıyla ödeyemiyecek.bu durumun iptali yok mu?
Şu işi en başından itibaren anlatırsanız daha doğru olur. Yukarıda nafaka ödemediği için 3 aylık hapis cezası aldı diyorsunuz, şimdi de 1 yıldır cezaevinde diyorsunuz. En başından güzelce anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırız tabiki.