Nüfusa Kayıtlı Olan Ama Gerçekte Olmayan İki Kardeş
Oncelikle Selamlar,
Kendim suan da yurtdisindan yazdigim icin Turkce karakterleri yazamiyorum bunun icin kusura bakmayin.
Gurbetci ailenin cocuguyum zamaninda koyun muhtari cocuk parasi almak icin bizim ailenin ustune olmayan iki cocuk yazdirmis simdi bunlar halen yasiyor gozukuyor. Bir yere gitsek her zaman karsimiza cikiyor. Gecenlerde 'Guvenlik Sorusturmasi ve Arastirmasi Formu' doldurdum bu iki kisinin adres kismini yazamadim cunku yasamiyorlar ve bu yuzden sorun cikti.
Simdi aile olarak bunlari nufustan sildirmek istiyoruz.
Ne yapmamiz gerekli nasil yol izlemeliyiz?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.
Cevap: Nufusa Kayitli Olan Ama Gercekte Olmayan Iki Kardes
Köy Muhtarı olmayan iki çocuğu başkasının adına nereye yazdırıyor? Nüfus Müdürlüğü'ne mi? Bu çocuklar hangi kayıtlarda yaşıyor görünüyorlar? Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde bu çocuklar hangi adreste yazıldılar acaba?
Cevap: Nüfusa Kayıtlı Olan Ama Gerçekte Olmayan İki Kardeş
simdi yazdirilmiyor 1972 yilinda yazilmis yanilmiyorsam o zamanlar bugunku gibi dogum belgesi vesaire istenmiyormus. Muhtar onayiyla nufusa kayit edilmis. Ailemin kutugunde kayitli gorunuyorlar yani resmiyette var olan gercekte olmayan 2 ablam gozukuyor. Babam vefat ettikten sonra annemde bilgisizlikten olayi takip etmemis birsey olur diye. Gecenlerde is basvurusu yaptigimda guvenlik sorusturma formunda bu iki kisiyi sorun ettiler. Bizde simdi hukuki olarak ne yapacagimizi merak ediyoruz. Adrese dayali sistemde yazili degiller galiba.