Süre tanınmayan icra işlemi
merhabalar
arkasında cirom bulunan bir çekten dolayı hakkımda icra takibi başlatılmış ve bugün itibariylede evime gelip tesbit yapılıp eşyalarım yediemin olarak yine bana bırakılmıştır. Ancak yarın sabah saat 11:00 a kadar borç miktarının tamamının alacaklı vekiline ödemem istenmiş ve tüm uzlaşma mehil ve taksitlendirme tekliflerimiz reddedilmiştir. Sorum ise şudur: Taksitlendirme işlemini alacaklı kabul etmesede icra dairesinde böyle bir işlem yapabilirmiyim.Böyle bir işlemi icra dairesinde yaparsam icra işlemi durdurulabilirmi.
Cevap: Süre tanınmayan icra işlemi
Borca yeter miktarda malınız haczedilmişse 1 peşin 4 taksitle borcu ödeyeceğinizi icra dosyasına taahhüt ederek takibin durmasını sağlayabilirsiniz.
borcum ana parası 20.000 tl dir. avukatlık ücreti masraflar vs.ile 38.000 tl ye ulaşmış. yeni alınmış ve kredileri devam eden iki arabama ve evdeki bazı eşyalara haciz konmuş ancak hiçbiri yerinden alınmamıştır. bunlar borca yeter miktardamıdır bilemiyorum. Alacaklı vekili avukat bilgi vermiyor. Bu yeterliyse ve ödemenin peşinatını ödersem kapıya gelen icra memuruna bunu göstermem yeterli olacakmıdır. Ayrıca ben alacaklının kendisine elden 8.000 tl ödeme yaptım. Bunun makbuzunu icra dairesine ibraz etsem toplm borcumdan düşülerek hesap yapılabilirmi??
Haciz zaptından suret bırakıldıysa haczedilip biçilen değerleri toplayarak yeterli miktarda haciz yapılıp yapılmadığını öğrenebilirsiniz. İcra dairesine giderek ödediğiniz meblağa ait makbuzu ibraz edip haczedilen araçların ve eşyalarınızın dosya borcunu karşıladığını bakiye borcu belirttiğim gibi peşinatı hemen yatırmak şartı ile taksitlendirme talebinde bulunabilirsiniz. Talebiniz kabul edilirse kapıya haciz gelmez taki taksitlerinizden birini ödemeyene dek.
ödeme emri şişli 7.icra dairesinden geldi. ancak evime gelenler bakırköy 2.icra dairesinden. ben hangisine gitmeliyim hangi icra dairesine başvurmalıyım.
Esas dosyasına müracaat etmelisiniz talimat dosyasına değil.