Dolandırıldım. Neler yapabilirim?
Sayın hukukçu arkadaşlarım. Ben cumartesı günü sashibinden.com'da gördüğüm bir telefon aldım. Telefonu aldığım kişiden parayı kredi kartına havale etmeden önce bir mail istedim, bu mailde benim adım onun adı benim parayı hangı kredi kartı hesabına hangi telenon satımı için göndereceğim gibi bilgileri yazdırdım. ilk olarak düşük bir ücret kapora finansbank hesabına yatırdım. Pazartesi günüde asıl parayı ziraat bank hesabına yatırdım, o da telefonu 1 saat sonra kargoladığını söyledi. Ancak telefon hala gelmedi ve kargo şirketindede benim ismime bir kargo yok gözükmekte. Bende kargo numarasını almak için satıcıyı aradığımda telefonlarıma hiç cevap vermedi ve şu anda da telefonunu kapatmış. Anladığım parayı almasına rağmen telefonu göndermediği.
Dediğim gibi bende bana attığı 2 adet bilgi maili bulunmakta, ayrıca iki hesap numarası, ismi ve telefon numarası mevcut. karagola ve savcılığa baş vurmayı düşünüyorum. Bir sonuç alabilir miyim ?? ve neler yapmam gerekli acaba ??
Cevap: Dolandırıldım. Neler yapabilirim ?
Bulunduğunuz yer C. Başsavcılığına dilekçe ile başvurun. Şahsın telefon ve mail adresleri ile mail çıktılarını dilekçeye ekleyin. Sonuç alınma ihtimali yüksek görünüyor.
Cevap: Dolandırıldım. Neler yapabilirim ?
Çok teşekkür ederim Ferhat Bey. Savcılığa baş vurdum belgelerle. Umarım bir sonuç çıkar. Ayrıca dün bendeki numaralarını aradığımda telefonu genç bir arkadaş açtı. Bana hattı dün sabah Denizlinin bir kasabasında bir telefoncudan aldığını söyledi. Bende o telefoncunun adresini istedim o bilgileri de savcılığa bildireceğim. Sanırım beni dolandıranlar o hattı telefoncuya satmış yada o telefoncu belki de beni dolandırandır bilemiyorum. Ama buradan takip edilerek de bir sonuca varılabilir diye düşünüyorum.
Umarım yakında cezalarını bulurlar ve bende paramı geri alabilirim. Ayrıca bir sorum daha var. Ben bu dolandırıcılar yakalandığı takdirde tazminat talep edebilirmiyim acaba ve bunun bir sınırı var mıdır ??