-
İcra itirazı
bi süre önce bir firmadan eşya almak icin başvuru yaptım ancak sonra vazgeçtim iptal ettirdim sonra firma senetlerimi icraya vermiş şimdi itiraz edicem ama kendim illaki icra mahkemesine gitmem mi gerek li yoksa posta ile veya kardeşim dilekçemi götürse olur mu_?
-
Cevap: İcra itirazı
Dava dosyası hazırlayabilirseniz tevzi bürosuna birini göndererek dava açabilirsiniz belki ancak duruşmalara kendiniz veya vekiliniz katılabilir.
-
engin bey öncelikle teşekkürler dava dosyası örnegi verebilirmisiniz eger ki size zahmet vermessem _? birde davada kaybetme olasılıgım cokmudur_?
-
Dava dosyası; dava dilekçesi varsa delillerden suretlerden oluşur dava dosyası gömleği (dosya kapağı) içine takılır. Avukatınız varsa bu dosyayı kendisi hazırlar yoksa adliyelerden temin edebilirsiniz.
Eşya aldıktan sonra nasıl vazgeçtiniz bilmiyorum ama senetlerinizi almadığınıza göre usule uygun bir vazgeçilme olmamış. Karşılığında bir şey almadığınız senetlerin de icraya konulması çok haklı sayılmaz belki ama usule uygun olabilir. Satıştan vazgeçme satıcının muvaffakatine bağlıdır genellikle satıcının kusurundan kaynaklanan bir sebeple vazgeçilmediyse pek itibar görmez kanaatimce. İtiraz etmeden önce satıcı ile anlaşma yollarını denemenizi öneririm. Zira itirazınız mahkemece kabul edilmezse mahkeme masrafları, işleyecek faiz ve karşı taraf avukat ücreti hatta inkar tazminatı ile borcunuz katlanabilir.
Senetlerdeki imza size ait ise itiraz için miktara göre genel mahkemelerde (Sulh hukuk-Asliye hukuk) dava açabilirsiniz icra mahkemesi ileri sürdüğünüz itirazın esasına girmez red edebilir.
Hak kaybına uğramamak için işlemlerinizi avukat vasıtasıyla yapmanız daha sağlıklı olur.