Kredi Karti Ve Tuketici Kredisinden Dolayi Haciz
Merhaba,
Tam 5 bankaya kredi karti ve tuketici kredimden dolayi borcum var. 1 seneye yakın issiz kaldigim icin yeni ise girsemde artık odeyecek gucum kalmadı. Protokelde yaptırdım ama Buyuk i,htimalle artık odeyemeyecegim. Bundan sonra olacaklar nelerdir?Ustume ne bir ev ne de baska birsey var. Evdeki esyalarin da bir cogunu borclar icin sattım. 1 milyara bir isyerinde calisiyorum. Bu bankalar maaşın hepsine tek tek haciz koyabilirler mi? Yoksa 1/4'une haciz koyup siraya mı gececekler ama borc fazla oldugu icin bana ne tur bir yaptırım yaptırabilirler. Kredi kartı yada tuketici kredisi borcundan hapis var midir? Hayatim boyunca bankalara borclu mu kalacagim?
Cevap: Kredi Karti Ve Tuketici Kredisinden Dolayi Haciz
oncelikle gecmis olsun.. ssk'li olarak calismazsaniz maasiniza haciz koyamazlar. ssk'li iseniz ssk'da gosterilen tutarin 1/4u kadar haciz konur ve her banka sirasini bekler sirasi gelen maasinizdan tahsil etmeye calisir. tabi bu sekilde bu borc bir omur bitmez.. adiniza kayitli herhangi bir gayrimenkul yoksa tahsil etme sanslari yok.. dosyaniz en sonunda aciz vesikasina baglanir ve rafa kaldirilir. sanirim 10 yil zaman asimindan sonra da merkez bankasinda bile bu jayit gorunmez. hapis cezasi is kk ve tuketici kredilerinde yok..
Muhsin Bey tesekkurler.Evet yeni işe girdim SSK'li olarak. Esimin de işe baslama ihtimali var simdi. Onun da maasina haciz koyabiliyorlar mi?
esinizin herhangi bir kefaleti veya borcu yoksa haciz koyulamaz tabi ki
Cok tesekkurler Muhsin Bey.