Haber verilmeden banka hesabına bloke
Merhaba arkadaşlar.
Sorunum şu eğer ilgilenir ve cevap yazabilirseniz çok sevinirim:
T.c iş bankasına 2009 da olan borcumu 2010 yılı içinde takibe düştüğünü öğrendim ve bankaya gidip tüm borcumun faizleri ile birlikte tahsil edilemsini istedim onlarda 7 bin gibi olan borcumu 9 bin lira alarak kapattılar. banka müdürüne hanım efendi başka ehrhangi bir borcum yok değilmi diye bir kaç kez tekrarladım. o dönem dükkan açacaktım çünkü. oda yok dedi ve borcu yoktur kağıdı verip diğer bankalara fakslamamı istedi sorun yaşamam için. ogünden beri garanti bankası kredi kartımı kullanamıyorum, bunu pek sorun etmedim ve ziraat bankasında olan hesabıma surekli para aktarıp para çektim yıllarvca. bugun ise bir arkadaşım hesabımı kullanmak istedi ve ona biri para yolladı fakat para hesapta gözükmeyince banka memuruna sorduk hesabıma bloke geldiğini söyledi. araştırdığımda ise zamanında iş bankasına olan borcumun davasını yuruten avukat icraya vermiş beni ama bundan hiç mi hiç haberim yok. bana hiç haber verilmeden banka hesaplarıma bloke koyduruyorlar yani. telefonla arayıp konşayım dedim ofislerine çağırdılar işten izin alıp gittim bin tl ödeyeceksiniz yoksa hiç bir hesabınızdaki blokeyi kaldırmayacağız aksine daha çok üzüleceksiniz diyorlar. ya arkadaşlar dedim benim param varken gittim bankaya sordum yok borcun dediler söleseydiler öderdim ama şimdi param yok ve siz beni mağdur ettiniz dedim bizi ilgilendirmez dediler.
Sizce bu konuda ne yapmalıyım? parayı bir şekilde bulup ödemelimiyim yoksa benimle uğraşanlarla biraz uğraşmalımıyım?
saygılar.
Cevap: Haber verilmeden banka hesabına bloke
Bu borç muhtemelen icra vekalet ücretinden kaynaklanan borç olmalı. Haklı olduğunuzu düşünüyor iseniz blokeyi koyan icra müdürlüğünün işlemini ilgili icra mahkemesine şikayet edebilirsiniz. Fakat bence haklı olduğunuzu düşünseniz bile doğru adım borcu ödeyerek blokeyi kaldırtmanız bilahare delillerinize dayanarak istirdat davası açmak olmalı.
Cevap: Haber verilmeden banka hesabına bloke
Merhaba.
Aradan ne kazar zaman geçtiğini konuyu açtığım tarihten anlayabilrisiniz.
Avukata gidip anlaşma yaptık 4 e boldu ama malesef işler kotu gittiği için odeyemedim. Borcun 500 tl si kaldı ve bunun için bana iki gun once mahkeme ihbarı geldi bu ayın 30 unda mahkemeye çıkıcaö ve hapis cezası ile yargılanacakmışım sizce sonuç ne olur?
Saygılar.