Dolandırıcılık - tehdit - hakaret
çok güvendiğim bir kişiye harcama yapıp ödeme sözüyle kredi kartımı verdim harcama . yüksek miktarda harcama yaptı ve bir süre sonra kavgalı bir duruma geldim . sonrasında çeşitli bahanelerle bu borcu ödemedi . etrafımdaki kişilere bu durumu aktardım. bu durum kulağına gidince beni arayarak hakaret ve tehditler savurdu . bunu üzerine karakola gittim . ciddiyetsiz bir yaklaşımla durumu sordular kişiyi çağırdılar biraz korkutup yolladılar . ne bir dilekçe ne bir işlem . ben tabi paramı almak için dilekçem duruyor parayı öde tehditlerinde bulundum işe yaramadı . Kişinin daha çnce silahla adam yaralama suçu bulunduğunda 5 yıl içinde başka bir suça karışmaması gerkiyo . bunu kullanıp tehdit etmeye çalışıyorum . bu ara yine dava ile tehdit ettim yine sms ile tehdit vari yazılar geldi .
sorum şu : bu kişiye dava açabilirmiyim ?sonuç önemli değil dava açılınca paramı
ödüyceğini düşünüyorum.
ödeme koşuluyla kredi kartımı verdim ödemedi
telefonla arayıp tehdit ve hakaretlerde bulundu
Cevap: Dolandırıcılık - tehdit - hakaret
telefonda ettiği hakaretleri ispatlayamazsın bunun için telefonunun savcılık kararıyla dinleniyor olması gerekir.. yapacak pek bişeyin yok ilamsız icra takibi başlatabilirsin ama bunun kendisine tebliğinden itibaren 7 gün içinde borcuna itiraz ederse borçtan muaf olur.. yapacak pek bişey yok bunun dışında.. anlaşmaya varıp en azından taksitle almayı deneyebilirsin..
Kartı kendi isteğinle verdiğin için sorumluluğuda baştan paylaşmış oldun.Eğer msjla hareret ettiyse msjları sakla yok telefonda ettiyse kanıtlaman güçleşir.Eğer msjlarda bir hakaret veya tehdit varsa savcılığa suç duyurusunda bulun.Savcıyada msjları gösterir davacı olduğunu söylersin.Geçmiş olsun.
cevaplar için teşekkürler . bu hakaret ve tehditler görüşmede gerçekleşti . elimde tek bir mesaj var ondan tehdit içeren kısmı aktarıyorum bunu kullanabilirmiyim sizce ?
"ev adresini öğrenci işlerinden aldım 100 200 lira için beni başına bela etme iskenderunda değil istanbulada taşın yerin altına girsende seni bulurum . "