Icra hukuk mahkemesi dava devam ederken istikhak iddialı malların satışı kıymet bedeli ihale
Öncelikle bütün form yöneticilerine ve üyelerine salamlar.
İcra hukuk mahkemesinde dava devam ederken mahkemeye sahte senet kullandılar.sonra bu evraktan sıkışan taraf tarafımla anlaştı dava karşılıklı olarak ferağat edildi.ancak alacaklı vekili davayı düşürmesi gerekirken davayı düşürmeyerek davaya devam ediyor ve mahkeme kısmı olarak icraya devam kararı veriyor. aradan 1 yıla yakın bir zaman geçti ve bir gün işyerinde olmadığımız sırada işyerine bu dosya ile icra takibine geliyorlar. komşu haber verdi bende işyerine gittim işyeri açılmış mallar dışarı çıkarılmış vaziyette duruyordu. içerdeki makinalar tarafıma sözleşmeli olarak yedieminli kiralıktı. ben orada belgeyi icra müdürüne sundum mal sahibi kişiyi çağırdım oda sözleşmesini getirdi. bunlar icra zaptına kaydedildi belge fotokopisi dosyaya konuldu. avukatım 3 günlük süre içinde icar müdürünün işlemini şikayette bulundu icra hukuk mahkemesine. mahkeme gün verdi bu arada tarafıma ait olan 50 torba un satışa çıkıp benden habersiz satışı gerçekleşmiş.mahkemeye dilekçe verdim. bu dosya ile ibra yazısını vs sundum ve bu mahkemede kullandıkları senet için c. savcılığına alacaklı hakkında sahte senet tanzim etmek bilerek kullanmaktan , avukat içinse görevi kötüye kullanmak ,sahte senedi bilerek kullanmak ve senedi dosyadan yok ettirmekten şikayetçi oldum.(senet asılını ibraz edememektedirler.fotokopisi dosyada mevcut.) mahkeme gün attı ve cumhuriyet savcılığına müzekkere yazarak şikayetim olup olmadığını araştırmak için. ve alacaklı vekilinede evrakı getirmesini talep etti.evrakın gelme şansı yok. yakınların dan edindiğim bilğiye göre evrakı imha etmişler.
Ancak bu arada istikhak iddia edilen malların satışını istemişler. mahkeme duruşma gününden 8 gün önce satışa çıkacakmış. ancak 8 gün sonra da mahkeme kesinlikle lehime sonuçlanacak gibi gözüküyor. bu mallları satışını engellemek için ne gibi bir yol izleyebilirim. yaklaşık 20.000 liralık mala da 3500 lira bedel biçilmiş bunlara itiraz edebilirmiyim.ihaleyi geri bir tarihe bıraktırabilirmiyim. bu konuda yardımcı olursanız sevinirm.
Cevap: Icra hukuk mahkemesi dava devam ederken istikhak iddialı malların satışı kıymet bedeli ihale
Takibin durdurulması için mahkemeden tedbir kararı verilmesini isteyebilirsiniz.
Cevap: Icra hukuk mahkemesi dava devam ederken istikhak iddialı malların satışı kıymet bedeli ihale
Engin bey öncelikle ilğinize teşekkür ederim.
dava ile ilğili tedbir talep ettim ancak hakim reddetti tedbir talebini,
aceba şu konularada dilinizin döndüğünce cevap verirseniz sevinirim.
menkul mallarımız (fırın ekipmanları) satış kararı alınmış bundan benim 2 gün önce haberim oldu. satış tarihine 10 gün var. kıymet takdiride piyasa fiyatının 10 da 1 kadar. buna itiraz ederek yeniden kıymet takdiri yapabilirmiyim. ?
bu arada icra hukugun hakimi ile görüştüm kendisine dosya ile ilğili olarak avukatın senetleri mahkemeye ibraz edemeyeceğini davamda haklı çıkacağımı hatta bu işten ötürü avukatın ceza alacağından bahsettim. onun için mallarım satılmasın satış ertelensin dedim. hakim bey de satış olsun ihalenin iptali davası açarsın satılan mallar mahkeme sonuna kadar alıcıya teslim edilemez dedi
bu konularda yol gösterirseniz sevinirim.
Evet kıymet takdirine itiraz edip bilirkişi marifetince yeniden kıymet takdiri yaptırabilirsiniz.
Tedbir talebiniz hangi gerekçe ile red edilmiş bilemiyorum ancak satıştan elde edilen paranın alacaklıya ödenmemesi için de tedbir talep edebilirsiniz takdir edilecek teminat mukabilinde bu talebin red edilmemesi gerekir.
Evet diğer mahkemeden olumlu bir karar alabilirseniz ihalenin feshi davası açabilirsiniz bu dava sonuna dek de satılan malların teslimini durdurulmasını talep edebilirsiniz.