Hagb de zararın giderilmesi koşulu
Mala zarar suçlamasıyla yargılanıyorum. Artık son duruşmaya gelindi. Ekim ayında görülecek duruşmada hakim karar verceğini söyledi. Avukatım karşı tarafın avukatını arayarak zararı karşılamak istediğimizi söyledi. Karşı tarafın avukatı tekrar arayacağını ve zarar miktarını bildireceğini söyledi. Ancak geri dönmedi. Bunu üzerine tekrar arandı; ancak sonuç değişmedi. Hagb' de zararın giderilmesi koşulu var. Biz zararı gidermek istememize rağmen karşı taraf buna imkan tanımıyor. İzlememiz gereken yol nedir acaba? Saygılarımla...
Cevap: hagb de zararın giderilmesi koşulu
Karşı taraf mağdur konumda ve uzlaşıp uzlaşmamak kendi insiyatifinde.Örnek olarka bir mala zarar verirsiniz.A kişisi bu malın maddi olark karşılanmasıyla uzlaşmaya yanaşırken B kişisi yanaşmayabilir.Bunun sebebi kişinin kişilik yapısı ve herkez için maddi değri olan bir şeyin onun için özel bir anlam ifade etmesi olabilir(hediye olan bir malın veya özel önem verdiği bir şeyin zarar görmesi vb.)Mahkeme sonuçlandıktan sonra ayrıca tazminat davası açmayı düşünebilir.Karşı tarafı ikna etmeye bakın.Gerekirse tekrar görüşme talep edin derim.Kolay gelsin.
Cevap: hagb de zararın giderilmesi koşulu
Bu arada biraz daha açıklamam gerektiği ihtiyacını hissettim. Mala zarar suçu karşı tarafın beni kasten yaralaması sonunda benimde onun aracına( ki mala zarar verme kastı olmaksızın) duyduğum acıdan kaynaklı vurmam nedeniyle oluştu. Yani zarar ön kaputta küçük bir göçmeden ibarettir. saygılarımla...