Boşanma sonrası mal davası
2008 yılında baslayan davam 2011de nihayet bitti.7000 maddi 3000 manevi tazminat odedim.eski esım bosanmadan once sattığım ev icin tapu iptali davası acmış.o evi babam 2004 yılında bana almıştı bende boşanma davasından once sattım ve borçlarımı kapattım .bu dava alehime sonuclanabilirmi?hic bir katkısı olmadıgı halde hatta benim bile katkım yokken bu maldan hak iddia etmesi normalmidir,hakmidir,adaletmidir?teşekkür ederim.
Cevap: Boşanma sonrası mal davası
Sorunuza net yanit verebilmek verdiğiniz bilgiler doğrultusunda imkansız...bu konut eski eşinizle aile konutu olarak kullandığınız konut muydu? Öyle ise üzerinde aile konutu şerhi varmıydı?konutun alınış tarihi? evliliğin gerçekleştiği tarih ne idi? evin satışını ne zaman gerçekleştirdiniz? gibi bilgilere ihtiyaç var ki sorularınız yanıtlanabilsin. Ama genel olarak tapu iptal davası açıldığına göre eski eşinizin ve vekilinin elinde bu davayı açmak için yeterli gerekçe olmalı diye düşünüyorum.Saygılar.
2005 Yılından önce edinilmiş mal ise karşı tarafın yapabileceği fazlaca bişii yok.
Cevaplarınız icin sonsuz tesekkuler,ev eski esimle oturduğum ev ,1999 yılında evlendik ve soz konusu evi babam 2004 Temmuz ayında aldı . Boşanma davasını eski esın açtı ve açtığı gun şerh koydurmus yani 2008 Eylül ayında, ben evi 2008 Temmuz'da sattım .arabamda var onada aynı tarihte şerh koymuşlar .hatta benim olmayan iş yerimden dahi hak talep ediyor.hocam durum bu.benim olsun olmasın herseyden hak talep ediyor.kendisi hic calismadi yani maddi olarak bı katkıda sağlamadı .
Sayın Serdu,
2002 yılından sonra yapılan mal ve birikimler eşler arasında ortak paylaşılır. Yani 2004 yılında alınmış ve boşanma sürecinde aile konutu şerh i konmuş bu konuta eşinizde ortaktır. Eşinizin yapılan bu mal varlıklarına katkısının olup olmaması önemli değil. Tapu iptal ve tescil davası boşanma ile beraber çok sıkıntılı geçeceğe benziyor..ki bende 3 sene geçmesine rağmen hala uğraşıyorum. Evin satın alınmasında babanızın yaptığı ödeme bilgisi (banka havalesi vb) belki davada argüman olarak kullanılabilir. Aynı zamanda evi satmış olmanız bir handikap davanın seyrinde...Burada biz vatandaşların anlamadığı yani davacı ve davalı arasında kazanan olmadığıdır...maddi olarak kazanan hep aradaki kişilerdir..ki benim girmiş olduğum 10 a yakın davada gözlemim bu. Size benzer şeyleri yaşamakta olan biri olarak nacizane tavsiyem mümkünse size cenneti vaat edenleri! devre dışına çıkarıp eşinizle yüzyüze görüşerek bir takım tavizleride vermeyi göze alarak aranızda bu boşanmayı gerçekleştirmeniz. Bu her ikinizinde maddi ve manevi kaybını minimuma indirecektir. Yok bu mümkün değilse bir vekile gitmeniz.Saygılar.