Anonim şirketlerinin şirketin borcuna karşılık sorumluluğu?
Durumu şöyle izah edeyim. Kurulu bir Anonim Şirketimiz var ve 2 sene önce bir Telefon Servis Saglayıcısı ( Vodafone,Turkcell,Avea) ile şirket hattı almak üzere sözleşme imzaladık. Sözleşme imzalanmadan bize belirli bir kota koydular ve bu kotanın 2 sene içinde doldurulamayacağını ve bunun iletde bize sıkıntı çıkarabileceğini sözleşme imzalanmadan müşteri temsilcisi arkadaşa söyledik kendiside böyle bir sıkıntı olmayacağını sözleşme bitiminde taahhüt edilen tutar kadar konuşulmasa bile sürede uzatma yapacaklarını yani bizim zarar görmeyeceğimizi ısrarla belirtti.Gelelim asıl meseleye şimdi firmadan adımıza kesilmiş bir fatura geldi ve 1 ay sonrada ÖDEME EMRİ geldi . Şimdi sizlere bir kaç sorum olacak ;
1-) Şuanda kendimize ait şirketi kapatmak istiyoruz fakat o firmaya olan borcumuzuda ödemeye hiç niyetimiz yok bunun için ne yapmamız gerekir yani iflas veya kapanma durumunda bu firma bizden bu parayı tahsil edermi her durumda.
2-) Anonim şirket yönetim kurulu üyelerine zararı olur mu ? yani üyenin üzerine olan bir araç veya gayrimenkul'e icra getirme olanakları varmıdır?(anonim şirketler şirketin borçlarına karşı çirketin malvarlıgı ile sorumludur diye biliyorum o yüzden bu sorum )
bu konuda bana yardımcı olacak kişilere şimdiden çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar..
Cevap: Anonim şirketlerinin şirketin borcuna karşılık sorumluluğu?
bu konuda hiç bir bilgisi olan arkadaşımız yok mu ????????