Gecikmeli ödeme yapan kiracımı tahliye etmek istiyorum. süreç nasıl olur?
Merhaba,
4 hisseli (3 kardeş + annemiz) bir kahvehane dükkanımız var.10 yıl boyunca, çok da memnun kaldığımız bir kiracımız oldu.daha sonra kendisi dükkanı babasına devretti biz de eski kiracımızın da referansına istinaden babasıyla mart 2010 da kontrat yaptık.ancak yeni kiracımız, oğlu kadar güzel iş yapamadı ve kazancı yetersiz olduğundan sürekli kirayı ortalama 10 ar gün gecikmeli ödemeye,parça parça ödemeye başladı.oğlunun hatırı var diye ses etmedik.ancak sonraları öğreniyoruz ki aslında malından mülkünden satarak zorla kirayı ödüyormuş. aslında kirayı ödeyecek kazancı dahi sağlayamıyor.son kiranın 2/3 lük kısmını 20 gündür ödeyemiyor. parasının olmadığını söylüyor. biz hissedarlar olarak kendisini tahliye etmek istiyoruz. kısa sürede kendisine de ileteceğim. hatta alacağımız kiradan da feragat edip gerekirse 1 ay da kirasız çalışarak kendini toparlayıp tahliye etmesini talep edeceğiz. zorluk çıkaracağını sanmıyorum ancak; "benim çıkmıyorum" derse diye çok geç kalmadan bi adım atmak istiyorum. "çıkmıyorum" dediği andan itibaren ben ne yapmalıyım? kendisi ile kavgasız gürültüsüz yolumuzu ayırmak istiyoruz ancak çıkmak istemezse ben ne yapmalıyım? hatta "çıkacağım" derse bunu yazılı bir kanıta çevirebilir miyim? desteklerinizi rica ederim.
Cevap: Gecikmeli ödeme yapan kiracımı tahliye etmek istiyorum. süreç nasıl olur?
Kira kontratınızda muacceliyet şartı varsa dönem sonuna dek kiraları ödenmemiş kira borcuyla birlikte icra takibine koyabilirsiniz.
Muacceliyet şartı yoksa noterden kiranın ödenmediğini ihtar edebilirsiniz. Bir yıl içinde bu şekilde 2 ihtar tahliye sebebi olabilir.
Cevap: Gecikmeli ödeme yapan kiracımı tahliye etmek istiyorum. süreç nasıl olur?
hocam çok teşekkür ederim ilginize... saygılar