Eve icra geldi itiraz için
Boşanma sebebiyle oluşan tazminat tutarını temyize vermeme rağmen alacaklı taraf alacağını icraya vermiş. Fakat tazminat yargıtayda olduğundan alma hakkı olmadığı yönünde beyanat var. Şimdi benim buna itiraz etmem gerekiyor. Nası bir yol izleyeceğimi yada nasıl bir dilekçe ile başvurmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirmisiniz. kadıköy 3. icra müdürlüğünden gelmiş kağıt. Ben buraya gidip dilekçe versem ve dilekçemede yargıtayda olduğuna dair belgelerimi versem yeterlimidir.
Cevap: Eve icra geldi itiraz için acil yardıma ihtiyacım var
Temyizde olduğunu kanıtlamalısın. Yargıtay, tazminat istemini onaylamadıkça birşey alamazlar. Ama arkasında durmalı ve Yargıtay kararını takip etmelisin. Ayrıca, tazminat kararı, boşanmayla aynı mahkemede mi verildi. Yoksa ayrı bir dava açarak tazminat talebinde falan mı bulundu? Bu da önemli bence
(avukat değilim)
Aile hukukuna ilişkin tazminat kararları kesinleşmeden icraya verilemeyen kararlardır. Kesinleşmeden İcraya konulamayan ilamlar İcra Müdürlüğü tarafından resen dikkate alınmalıdır. İcra Müdürlüğünün işlemini şikayet yoluna giderek takibi tedbiren durdurabilirsiniz..
Alıntı:
Hakan Dikici rumuzlu üyeden alıntı
Aile hukukuna ilişkin tazminat kararları kesinleşmeden icraya verilemeyen kararlardır. Kesinleşmeden İcraya konulamayan ilamlar İcra Müdürlüğü tarafından resen dikkate alınmalıdır. İcra Müdürlüğünün işlemini şikayet yoluna giderek takibi tedbiren durdurabilirsiniz..
Hakan Bey doğru söylüyor. Kulak arkası yapmayın bu uyarıyı ve itirazınızı yapın bir an önce. Zaman aşımı falan var mı bilmiyorum ama, olabilir büyük ihtimal. Hukuki konularda, tebliğden sonraki itiraz sürelerini geçirmemelisiniz kesinlikle