İkametgah adresim dışında hakkımda başka şehirde dava açılabilir mi?
Aracımı harici satış ile birine verdim. o da kaza yaptı. Sigorta şirketi şöförün bulunduğu şehirde ikimize dava açtım ama ben o şehirde oturmuyorum.Davamı kendi şehrime aldırabilirmiyim ne yapmalıyım.
Cevap: İkametgah adresim dışında hakkımda başka şehirde dava açılabilir mi?
Lütfen cevap verecek kimse yok mu orada ?
Niye cevap yazmaz ki buna kimse acaba.
Aracımı harici satış ile birine verdim. o da kaza yaptı. Sigorta şirketi şöförün bulunduğu şehirde ikimize dava açtım ama ben o şehirde oturmuyorum.Davamı kendi şehrime aldırabilirmiyim ne yapmalıyım
Benimde böyle bir durumum var izmirde ikamet ediyorum ama elazığda adıma dava açılmış.. elazığda adıma açılmış davayı izmire alabilirmiyim.. ne yapmam gerekiyor..
Dava arkadaşlığı (birden fazla kişiye dava açılması durumu) varsa davalılardan birinin ikametgahında açılan davaya yapılacak yetki itirazı kabul görmez. Ceza davası ise olay yeri mahkemesi yetkilidir zaten.
Gitmenize gerek yok talimatla ifade verin ama savcı kanalı ile olsun.
Gayrimenkulün aynına ilişkin davalarda gayrimenkulün bulunduğu yer mahkemesi kesin yetkilidir.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Soru dava açılabilir mi?
DAVA AÇMAK GENİŞ KAPSAMLI BİR KONUDUR..6100 sayılı HYUY göre,davanın ,türüne bakılır,ona göre karar verilir..ayni davalar,,gayrimenkulun bulundugu yerlerde,medeni kanun ile ilgili-davalar(örnek boşanma)davalının ikamet ettiği adres deki şehirde,,açılır...bu örnekleri çogaltmak,mümkündür..Dava açmak artık çok kolaylaştı..İNTERNETDEN (UYAP-KANALIYLA)da dava açabilirsin.saygılar..