Babam hile ile boş senet imzalattı
Merhaba babamla 10000 tl lik düğün eşyası aldık benim için, fakat sonra magaza telefon etti 200 lira daha vermeniz gerekiyor dedi babam gitti o magazaya. magazadan gelince senet istediler iki taksitle ödersin dedi ve bana iki tane boşsenet imzalattı ben 100er tl lik 2 senet olarak doldururum üzerini dedi ama senet bomboştu sadece imzam vardı. bende inandım ama sonradan işin aslını ögrendim ki magazadan arayan felan olmamış. beni oyuna getirdi. sonra çok tartışma geçti bu yüzden aramızda en sonunda annemin gözünün önünde yırtmış ve yakmış. ama ben inanmıyorum yırttıgına ve yaktıgına bütün bu olaylara annem eşim ve bi komşumuz sahit sizce ne yapmalıyım yardım edermisinz...yaktım dediği sendi tekrar meydana çıkara bilirmi şahitlerin ifadeleri bi işe yarar mı ne yapmalıyım
Cevap: Babam hile ile boş senet imzalattı
senedin sahibinden senedin kaybolduğunu ve borcun ödendiğine dair bir belge isteyin. bu yeterli
oncelikle cok tesekkur ederim fakat babam bu senetleri yirtmadi koz olarak tuttugunu tahmin ediyorum cunku anneme cok kotu davraniyor ve ben annemi yanima almak istedigimde veya ters bi durumda devreye sokmayi planliyor iste o zaman hic umudum varmi artik uyku bile uyuyamaz oldum bu yuzden
benim anlamadigim hem 100tl lik iki senet doldurdum dedi hemde siz imzalarken senetler bostu diyorsunuz, anlamadim aciklasi.. siz seneleri imzalarken bos muydu, degil miydi..
senetler bostu babam sen imzalada uzerini ben doldururum dedi ama kaldi oylece yani beni kandirdi sahitlerimde var bu olaya
senedin kaybolup kaybolmaması önemli değil, babanız size senedin kaybolduğuna ve borcunuzun olmadığına dair bir belge verirse, senet daha sonra ortaya çıksa bile hükümsüz olur.
tesekkur ederim yardimlariniz icin babam bana asla senedin kaybolduguna ve borcum olmadigina dair belge vermez onun amaci ben boyunduruk altinda tutmak ben en iyisi savciliga suc duyurusunda bulunup menfi tespit davasi mi acmaliyim