Bosanma davası için avukat tutacak param yok
merhabalar.Ben 20-10-2009 tarihinde evlendim.Fakat anlasamadıgımız icin kavgasız tartısmasız bir şekilde şimle evimizi ayırdık.Kendisi suanda ikametimiz olan istanbulda değil ve davanın ikamet bolgesinde acılması gerektigini ogrendigimden benim acmam gerekiyor.Fakat avukat tutabilecek durumum maalesef yok,bu sebepten burada siz bilgili kişilerden kucuk bir yardım almayı umut ediyorum.
Acaba Boşanma Davası açmam için avukat tutmadan bir yol izlemem mumkunmudur ? Eğer dilekce ve evrak toplama ile mumkunatı oluyorsa lutfen evraklar hakkında tam bilgi rica ediyorum.
Tum ogrenmek istedigim bu konudur.Eger avukatım olmadan dava açmam mumkun ise acaba ne gibi evraklara ihtiyacım var,yanıtınızı bekliyorum,okuyan ve olası cevaplayan kişi / kişilere şimdiden tesekkur ederim.
Cevap: Bosanma davası için avukat tutacak param yok
Boşanma davaları dahil hiçbir dava için avukat tutma zorunluluğu olmamakla birlikte, işin uzmanının açacağı ve yürüteceği dava ile sizin açıp, yürüteceğiniz davanın aynı sonuçları doğurabileceğini düşünmeyin. Bu nedenle ilk olarak şartlarınızı zorlayarak bir avukat bulma yolunu seçmenizi önemle vurgulamak isterim.
Boşanma davası davalının ikametgahında açılabileceği gibi son 6 aydır birlikte oturduğunuz ikamet mahkemesinde de açılabilir.
Boşanma davası için boşanma dilekçesi, bu dilekçede belirtilecek nüfus kayıtları ve mahkemeye harç ödenmesi gereklidir.
Cevap: Bosanma davası için avukat tutacak param yok
cevabınız için cok tesekkur ederim.
dilekçe konusunda tamamen bilgisizim,acaba dilekce ornegi forumun icerisinde varmıdır?