Boşanma davası tazminatı kesinleşmeden icraya verilebilir mi?
Merhaba boşanma davam bitti ve bir miktar tazminat ödemem gerektiği yönünde karar çıktı. Bende maddi manivei tazminatı temyize verdim. Ancak eski eşim alacağını hacze vermiş. Şimdi benim ne yapmam gerek? Sonıçta ben tazminatı temyize vermiştim, bu parayı ödemelimiyim? Ayrıca faizde işliyor bana ne yapmam gerektiğini söyleyebilirmisiniz?
Cevap: Acil yardıma ihtiyacım var
Aile hukukuna ilişkin kararlar kesinleşmeden icraya konamaz.
Bu nedenle acilen, hakkınızda açılan takibin şikayet yoluyla iptalini istemelisiniz.
Ancak teknik bir konu olduğu için bulunduğunuz yerdeki bir avukat meslektaşımızdan yardım almanızda fayda var.
Bazı avukatlar diyor icraya veremez kesinleşmeden para alamaz. Ama bazılarıda alır diyor. Tam bi muammanın içine düştüm. Ben gidip icraya itirazmı etmem gerekiyor. Konu hakkında net bir bilgisi olan varmı acaba?
Boşanma kararı kesinleşinceye kadar alabileceği tek şey 'tedbir nafakası'dır. Ancak siz maddi ve manevi tazminattan bahsetmesiniz.
Öte yandan, dosyayı görmeden net bir şey söylemek mümkün değil. Herkesin ne söylediğine fazla aldanmayın. İcra hukuku teknik bir hukuk dalıdır, vatandaşların özellikle itiraz yolları ve itiraz süreleri bakımından bilgi sahibi olamayacağı kadar da karmaşıktır. Bu nedenle hukuki destek almanız yararınıza olacaktır.
Temyize vermeden önce 4 farklı avukata gittim. hepsi farklı birşey söyledi. birisi taminatı alır birisi alamaz, birisi tazminat bedelince bir mikktarı yargıtaya yatırıp öyle alabilir dedi. Yani net birşey çıkmadı. Bende gittim temyiz ettim. Ve Şimdi eve icra geldi. Gidip temyize verdiğim için icraya itiraz etmelimiyim? yoksa etmemelimiyim. Açıkçası bunu bilmiyorum. Ve sanırım mal beyanındada bulunmam gerekiyor. Ne bir gelirim nede dikili ağacım var. Ailemle kalıyorum. Durum zor yani ...