Şikayetten Nasıl Vazgeçilir?
2008 yılında telefonuma mesaj atan birisi ölümle tehdit etmiş bende şikayette bulunmuştum,aradan 3sene geçti 2ay önce karakola ifadeye çağırıldım artık olayı unuttuğumu şikayetten vazgeçtiğimi söyledim ama geçengün yine karakola çağırıldım yine ifadem alındı beni tehdit edeni bulmadan konu kapanmazmış ben vazgeçsemde devlet davacı olacakmış, hem tehdit ediliyorum hem şikayetim umursanmıyor hemde 3sene sonra bu konuda yine benim başım ağrıyor, şimdi ben sürekli ifadeye mi çağrılacağım,ne yapmam lazım?
Cevap: Şikayetten Nasıl Vazgeçilir?
Bahsettiğiniz olay TCK md.106/1,c.1 kapsamında olduğu için şikayete tabi değildir. Zira sizin vücut bütünlüğünüzü korumak devletin öncelikli vazifesidir. Buna yönelen her türlü tehdidin soruşturulması da doğaldır ki sizin şikayetinize bağlı kılınamaz. Bu nedenle şikayetten vazgeçtiğinizi beyan etmenizin şu aşamada bir anlamı yoktur.
Soruşturma aşamasında ifadenizi karakolda verdiğiniz için muhtemeldir ki bir daha ifade vermeyeceksiniz. Ancak gerekli görülürse Savcılık ifadenize yeniden başvurabilir.
Öte yanda, kamu davası açılması halinde, mahkemede sorgunuz gerçekleştirilecek. Bu aşamada davaya katılmayacağınızı, (şikayetinizin olmadığını) bildirerek olaydan sıyrılabilirsiniz. Böylelikle yapacağınız başka bir şey kalmaz.