7 Yaşındaki çoçuk velayeti ve Kredi ödemesi devam eden evin durumu
İlk başta böyle bir site açtıklarından dolayı ve mağdur durumda olan insanları bilgilendirdiğiniz için site yönetimine tşk ederim.
1-Bir çoçuk babası olarak böyle bir durumu yaşadığım için çok üzgünüm.Eşimin ailevi durumları yüzünden 8 aydır sorun yaşamaktayız ve eşim ortada hiçbir sorun yokken ufak bir tartışma sonucu çoçugumuzuda alarak ailesinin yanına gitmesi ve 4 ayı geçmediğinden dolayı boşanma davası açamıyorum.Medeni kanunda bulunan Evlilik devam ettiği sürece anne ve baba velayeti birlikte kullanırlar.Maddesine istinaden ortak hayata son verdiğimizden çoçugumla iletişimimi kestiğimden dolayı boşanma davası açmadan velayet davası açabilirmiyim. Eşim çalışmamaktadır ve ailesinin yanında kalmaktadır.Aile geliri olarak sadece babasının emekli geliri vardır ve evleri kiradır. Velayet davasında eşimin ailevi durumu hakim tarafından göz önünde bulundurulurmu. Eşimin kardeşi aile kavgası sonucu bir kişiyi öldürmekten yargılanmaktadır. Eşimin erkek kardeşi ceza evine girdiğinden dolayı eşimin piskolojisi bozuldu ve müşterek yaşadığımız evde sorumluluklarını yerine getirmemeye başlamıştır.Ölen kişinin yakınları tarafından bu olayla ilgili sorunlar devam etmekte ve eşimin ailesi polis tarafından koruma altındadır. Böyle bir durumda olan ailenin yanında çoçuğumun kalmasını ve piskolojisinin bozulmasını istemiyorum.Çoçuğumuz 7 yaşında olup ilkögretim 1.sınıfa başlayacaktır.Milli Eğitim mevzuatı geregi İlkögretim çağına gelmiş çoçukların kaydı Ulusal adres veri tabanından yapıldığından dolayı çoçugumuzun kaydı ikametgah adresine göre yapılmıştır. Boşanma davası olmadığından dolayı ikametgah adresi değişmeyen eşim çoçugumuzu ailesinin yanında kayıt veya nakil yapamıyacagından çoçugumuzun eğitim hakkını engelleyecegi için okulların açılmasını beklemelimiyim.velayet davasında eşimin ailevi durumu hakim tarafından göz önünde bulundurulurmu bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
2- Boşanma davası açtığım taktirde 14 ay önce aldığımız ve kredi ödemesine hala devam etmekte olduğum ( 10 yıl geri ödemesi bulunan ) evimizin kredi taksit ödemesi olarak 7.000 TL. ödeme yaptık. Eşim ev hanımıdır ve çalışmamaktadır.Eşim evden eşim evden ödediğimiz rakam üzeriden mi katkı payı alır yoksa evin rahiç bedeli olan ve 110.000 TL geri ödemesi bulunan borç üzerinden mi %50 hak talep edebilir.
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirin.Bilhaski velayet davası benim için çok önemli bu konu hakkında nasıl bir yol izleyebilirim. Şimdiden çok tşk ederim.
Cevap: 7 Yaşındaki çoçuk velayeti ve Kredi ödemesi devam eden evin durumu..Lütfen Bilgilerinizi bekliyorum.
birde annenin ilkokul babanın üniversite mezunu olması dile getirmemizin yararı olurmu..
Cevap: 7 Yaşındaki çoçuk velayeti ve Kredi ödemesi devam eden evin durumu..Lütfen Bilgilerinizi bekliyorum.
İkinci sorunuz hakkında net cevap verebilirim.Mal rejimi boşanma mahkemesi açıldığı tarihte son bulur.Bu nedenle o tarihe kadar ödediğiniz miktar üzerinden evin değerine göre oranlanarak hak sahibi olur.
Üniversite diplomanız velayet konusunda size bir yarar sağlamaz.
Epey kargaşalı bir durumun içine sürüklenmişsiniz,hayırlısı olsun....
Alıntı:
proksima07 rumuzlu üyeden alıntı
İkinci sorunuz hakkında net cevap verebilirim.Mal rejimi boşanma mahkemesi açıldığı tarihte son bulur.Bu nedenle o tarihe kadar ödediğiniz miktar üzerinden evin değerine göre oranlanarak hak sahibi olur.
Üniversite diplomanız velayet konusunda size bir yarar sağlamaz.
Epey kargaşalı bir durumun içine sürüklenmişsiniz,hayırlısı olsun....
Bilginiz için tşk ederim.. velayet konusunda eşimin ailevi durumu göz önünde bulundurulmazmı...Bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim..
Eşinizin ailevi durumundan dolayı çocuğunuzun da can güvenliğinin olmadığı ve o ortamdan psikolojik gelişiminin olumsuz etkileneceği velayet kousunda size yarar sağlayabilir diye düşünüyorum
Aksi takdirde velayet konusunda erkeklerin hakkı yok gibi bir şey.
Gerçekten çok tşk ederim.Bir nemzede olsa içimi rahatlattınız.Malesef Türk Medeni Kanunu bu konuda erkekleri yok sayıyor.Çoçugun menfaatinden bahsediyorlar ama çoçugun hangi ortamda daha iyi birey olcagını hesaplamıyorlar ben çoçugun annesinden ayrılsın demiyorum ama en azından eğitim çağında olan çoçuğun eğitim zamanında babasının yanında kalması kadar doğal bişey düşünemiyorum.ayrıca çoçuguma çoğu zaman annem bakmıştır.Eşimden daha iyi bakacagınada eminim...