Asgari ücret gösterilen maaş hakkında
İş yerimde asgari ücret üzerinden maaşım yatırılıyor.Fakat kredi çekebilmek için gerçek maaşıın yazılı olduğu bir kağıt alarak banka kredisine başvurdum.Banka kredisini kullandım.İş verenim beni işten çıkarısa mahkemeye maaşın düşük gösterildiğini hakkında dava açşam bankadaki kağıdı delil olarak kullanabilirmiyim?
Cevap: Asgari ücret gösterilen maaş hk.
BAhsettiğiniz maaş yazıları, kredi alabilmeyi sağlamak için daha yüksek rakamlarla da düzenlenebildiğinden maaşın ıspatı konusunda pek itibar görmemektedir.
Dediğiniz gibi bir işten çıkarılma durumunda emsal ücret tesbiti ile gerçek maaşınıza yakın rakamların tesbit edilebilmesi mümkündür.
cok klasik bir yontem...hepiniz cok zekisiniz de patronlar sizden daha salak degilmi..hani bir laf var ya uyanıgını severim ama benden uyanıgını sevmem diye
cin olmadan adam carpmaya kalkmayalım beyler
Alıntı:
kutsalsovalye rumuzlu üyeden alıntı
cok klasik bir yontem...hepiniz cok zekisiniz de patronlar sizden daha salak degilmi..hani bir laf var ya uyanıgını severim ama benden uyanıgını sevmem diye
cin olmadan adam carpmaya kalkmayalım beyler
Şovalye sakar olunca , kılıcı neresine saplayabileceğini de tahmin edebilmek mümkün değil haliyle.
Geçmiş olsun sn.kutsalşovalye.