Belirli süreli sözleşme feshi
Bir klinikte sorumlu olarak çalışmaktayım. İşe başlarken 4 yıllık sözleşme imzaladım. İşten ayrılmadan 4 ay önce bildirim yapmam gerektiğine dair sözleşmemde madde vardı. Bende bu maddeye riayet ederek 4 ay önceden bildirim yaptım. fakat 2. madde olarak yerinize biri bulunmadan ayrılamayacagım bildiriliyormus. Peki yerime birini 1 yılda bulmadıklarını veya bulamadıklarını düşünürsem hangi maddeyi baz almalıyım.İşverenin böyle bir hakkı var mı?
Cevap: Belirli süreli sözleşme feshi
4 ay önceden bildirim yapmak sizin sorumluluğunuz, o süreçte yerinize birini bulmak ise işverenin sorumluluğudur.Bulamadıysa , onun başarısızlığıdır. Uymanız gereken süreye uyup süre sonunda işe gitmektan vazgeçmenize kimse bir şey diyemez -yapamaz.
bildirimi noter aracılıgıyla mı yapmam gerekir. mail attım. mailime cevap olarak yerinize birini bulmadan ayrılamazsınız yazmışlar. teşekkür ederim
Alıntı:
fsertoglu rumuzlu üyeden alıntı
bildirimi noter aracılıgıyla mı yapmam gerekir. mail attım. mailime cevap olarak yerinize birini bulmadan ayrılamazsınız yazmışlar. teşekkür ederim
Noter aracılığıyla yapacağınız bildirimle , bu tür cevapların önünü kesme şansınız artacaktır.
İStifa tek taraflı irade bildirimidir.Siz istifa etmek istersiniz ve bunu işverene bildirirsiniz.İşveren bu konuda seçim hakkına sahip değildir.Uymak zorundadır.
Siz, sözleşmenizde net olarak belirtilen ihbar süresine uyarak bildirimde bulunursanız, işverenin olmadı yan yattı çamura battı vs. tarzı geri dönüşlerinin anlamı kalmayacaktır.