Kredi kartım haksız yere iptal edildi
kredi kartı aidatı için tüketici hakları hakem heyetine müracat ettim ve onların kararı ile aidat geri ödendi.fakat kartımın son kullanma tarihinin geçmesine daha bir yıl varken banka bana yeni bir kart ve zannedersem sözleşme gönderdi.kuryeyi kabul etmedim ve geri gönderdim.ayrıca ödemelerimi de düzenli yapmaktayım.bundan sonra bankaya gittim kelime oyunlarıyla başlarından savdılar telefon bankacılığını arayın dediler.telefonla aradım aynı kelime oyunları şubeye gidin dediler.gittim dedim sizi aramamı söylediler dedim.bu seferde şubeye gidin orada arayın hep beraber görüşelim dediler.daha sonra uğraşacak zamanım olmadı.sık sık da telefonla arıyorlardı benim iptal ettirdiğimi söylüyorlar yok diyorum yanlışlık olmuş diyorlar.kısacası 40 tl aidat için bunları yaptılar.bankaya dava açsam nasıl bir sonuç elde ederim ceza alırlarmı?saygılar.
Cevap: kredi kartım haksız yere iptal edildi.
yazdiklarinizdan amele bankalardan biri oldugu anlasiliyor. ancak kredi karti bankanin kendi mulkiyetindedir. ve ne zaman isterse geri cagirabilir, iptal edebilir. tabi onlarin yaptigi zannimca cok acemice ve yakisiksiz olmus.
Merhaba,
http://www.tbb.org.tr/tr/Tuketiciler/Hakem_Heyeti.aspx bağlantısından inceleme yaparak, şikayette bulunmanızı öneririm. Mal ve hizmet satışlarında "satıştan kaçınma" keyfi bir biçimde uygulanamaz. Kaldı ki, kullanımda olan bir kredi kartının sırf hak arandığı için iptal edilmesi de hakkın kötüye kullanılması anlamına gelir. Kartın size iadesini sağladıktan sonra, isterseniz siz kullanımdan kaçınabilirsiniz. Saygılarımla,
Cevaplarınız için teşekkürler.pek amele bir banka da sayılmaz aslın da.benden bu zamana kadar aldıkları haksız paraları ödettirmek isterdim onlara ama mümkün değil sanırım zaten doğunun ücra bir ilçesindeyim uğraşmakta zor oluyor.yine de ilginiz için teşekkür ederim.