Çırpıcı'da Otomobilinin İçinde Öldürüldü
Zeytinburnu'nda, otomobilinin içinde silahlı saldırıya uğrayan Mustafa Beyaz, park halindeki otomobillere ve bir minibüse çarptıktan sonra kaldırıma çıkarak durdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve polis Beyaz'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Saldırıyı gerçekleştiren kişi kaçarken, görgü tanıkları iki üç el silah sesi duyduklarını ancak kaçan şahıs görmediklerini söyledi.
Çırpıcı Mahallesi 74/C Sokak üzerinde bulunan Uğur Tütüneker Spor Tesisleri önünde saat 05. 00 sıralarında silah sesleri duyuldu. Silah seslerinin ardından hareket eden 34 SZG 21 plakalı Peugeot 307 otomobil park halindeki 2 araca yandan çarptıktan sonra, bir minibüse çarparak kaldırıma çıkarak durdu.
Polisi ve sağlık ekiplerini arayan mahalle sakinleri araca hiç dokunmadı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, üzerinden Mustafa Beyaz (30) adına kimlik çıkan şahsın göğsüne isabet eden 2 kurşunla hayatını kaybettiğini belirledi. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede aracın sol arka camının kırıldığı ve kaportaya da bir kurşun isabet ettiği görüldü. Yaklaşık 150 metre sonra duran ve küçük çapta maddi hasar oluşan otomobil de yapılan incelemenin ardından otoparka kaldırıldı. Mustafa Beyaz'ın cesedi ise, Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.ZEYTİNBURNUHABER.ORG
Cevap: Çırpıcı'da Otomobilinin İçinde Öldürüldü
Saldırıya uğrayan Muatafa beyaz teyzemin oğlu idi.Dün Samsun Çarşamba da defnettik.Saldırıyı yapanlar 3 kişiymiş,3 tutuklanmış.1 tanesi 17 yaşında,diğerlerini bilmiyorum.1 tanesi geçen sene hapisten çıkmış cinayetten yatmış 15 sene infazı olduğunu duyduk. Olayın videosunu izlediğimizde aracın üzerinde numaralar vardı,gördüğüm 10 numara vardı,yani araca 10 mermi isabet etmiş herhalde,ben öyle düşünüyorum.Polis suçluların yakalanmasından sonra telefon açıp şikayetçimisiniz diye sormuş,eniştem şikayetçiyiz demiş. Ben Avukat tutun dedim,eniştem yok dedi.Bu davada Avukat tutulmasının alacakları cezaya etkisi olurmu.? Yapılan saldırı çete işi gibi değerlendirilir mi.? Bu cinayet olayının ceza davasında alt sınırı nedir.? Teyzemin oğlu boşanmıştı.1981 doğumlu idi.Eniştem,teyzem,4 ablası,1 abisi var. Bunların olayı geçekleştirenlere tazminat davası açma hakları var mı.? Kısaca Avukat tutmanın alacakları cezaya etkisi olur mu.? Tazminat davası hakları var mı.?
Allah rahmet etsin geride bıraktığı yakınlarına sabır versin...
Müşteki ya da mağdur tarafın tutacağı avukat suça ve faillerin durumuna göre ağırlaştırıcı ve hafifletici sebepleri ve analiz edip cezanın en ağır şekilde takdirinde yargılamaya etki edebilir. Maktülün akrabaları hatta arkadaşlarının dahi tazminat davası açma hakları vardır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Allah rahmet etsin geride bıraktığı yakınlarına sabır versin...
Müşteki ya da mağdur tarafın tutacağı avukat suça ve faillerin durumuna göre ağırlaştırıcı ve hafifletici sebepleri ve analiz edip cezanın en ağır şekilde takdirinde yargılamaya etki edebilir. Maktülün akrabaları hatta arkadaşlarının dahi tazminat davası açma hakları vardır.
Allah razı olsun.Dün teyzemin oğlu İstanbul a döndü.Araç eniştemin üzerine olduğu için vermemişler.Cumartesi 3 kişi yakalanmıştı,bugün 2 kişinin salındığını öğrendik.Herhalde dosya veya kamera kayıtlarını bilmeden olaya teşhis koymak biraz zor.