-
Vekalet
Üniversiteden aldığım uzaklaştırma cezası için idare mahkemesine birlikte ceza aldığımız arkadaşımla ortak dava dilekçesi vereceğiz. Fakat mahkemeye Trabzondan vermemiz gerekiyor ve ben şu anda Mersindeyim. Acaba bu dava dilekçesi için ben arkadaşıma vekalet versem arkadaşım benim yerime dilekçeyi verebilirmi? Yoksa benim kesinlikle Trabzon'a gitmem mi gerekir?
-
Cevap: Vekalet
1- Bu davaların her birinin ayrı ayrı dilekçelerle açılması gerekir. Zira her biriniz için verilen kararlar birbirinden bağımsız olup, ayrı ayrı iptalinin istenmesi gerekir.
2- Mersin İdare Mahkemesi Başkanlığından muhabere yoluyla dilekçenizin Trabzon İdare Mahkemesine gönderilmesini isteyebilirsiniz. Daha kolay, masrafsız ve zahmetsiz olacaktır.
-
Bir kimseyi adliyelerde vekaletle temsil avukatların tekelindedir. Avukat olmayan birine verilecek vekaletle dava açılamaz yürütülemez.
-
Dava açmak için muhakkak olayın gerçekleştiği yada bağlı bulunan yerin idare mahkemesine giderek dava açmaya hiç gerek yoktur.Bunun en kısa ve kestirme yolu dilekçenizi yazın hiç bir yere ve kuruma gitmeden iadeli taahhütlü olarak dilekçenizi ilgili mahkemeye gönderin.Şu nu unutmayınki dava açma,yd,karar harcı vs harçları aynı ptt şubesinden mahkeme adına çıkartın ve dekontun bir suretini de zarfın içine koyun.Dava açılmış demektir.Ben hep bu şekilde yapıyorum her hangi bir sorun olmuyor.
-
Helal olsun bu cevabınızı yılın mesajı ilan ediyorum tebrikler bravo :)
-
Engin bey ben bu şekilde yapıyorum.Belki uygunsuz bir dava açma şekli ama benim bulunduğum bölgedeki idare mahkemesi bu şekilde başvurulan hiç bir dilekçeyi reddetmedi.Ben bu şekilde beş dava açtım hepsini kabul ederek gerekeni yaptılar.Dava açmada en kestirme ve çabuk yolun bu şekilde olduğunu burdan güvenle söyleyebilirim......
-
En kestirme ve çabuk yol olduğunda şüphe yok. Ama son derece güvensiz bir yöntem. Hiçbir avukat bu şekilde dava açmak suretiyle ortaya çıkacak riski üstlenmez diye tahmin (ve umut) ediyorum.
-
Maalesef ki bu yöntemi kullanan bir sürü meslektaş tanıyorum. Üstelik stajyerlerine riskli olduğu halde "zor durumda bu yöntemi kullanırsın" gibi gülünç ve üzücü şekilde öğüt verenlerine de rastlamış bulunmaktayım. :) Adaletli günler dilerim...
-
Bu konuda olumlu ya da olumsuz yorum yapan arkadaşlara gönülden katılıyorum.Evet idare mahkemesine dava dilekçesini doğrudan göndermenin riskleri vardır.Fakat her hangi bir mahkemeden dava dilekçesini göndermek inanın çok zor oluyor.Öncelikle evrak kaydettirme,iş bilmez mahkeme veznesine harçları hesap ettirme ve havale ettirmek için hakim bulabilmek oldukça zor bir süreçtir.Ama diğer taraftan direk göndermenin pek bir güvensizlik yönü de bulunmamaktadır.Elinizde iade alıntısı olduktan sonra pek korkmayın derim.Diğer bir yönü ise Mahkemeden muhabere ile göndermede dilekçe çok uzun bir sürede ilgili yere gitmektedir.Bu konu da işin başka bir olumsuz yönüdür.Saygılarla....
-
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Çok aydınlatıcı oldu benim için..