Icradan feragat edilirse avukat ücretleri ne olacak
merhaba
icrada alacaklı olarak icra dosyam var. fakat borcluyla anlastım. ve icra dosyasından feragat ederek kapatırsam avukatımın karsı taraftan alacağı olan 13.000 tl vekalet ücretini nasıl tahsil eder.
bir sorumda borclunun maasından haciz yoluyla alacağa gidilirse bu dosyanın içinde avukat vekalet ücretleride varmı. yanı borclunun maasından 1000 tl dosyaya yatarsa
vekalet ücretini avukat önce kendisimi alır. yanı vekalet ucreti olan 13000 tl bittikten sonramı benim alacağım olan kısmı ben almaya başlarım (avukatın vekalet ücreti tamamlandıktan 13 ay sonra mı baslarım)
bir sorum daha olacak avukatım benden de icra vekalet ucretı istemekte... dosya bedeli üzerinden... buna hakkı varmı....yapabileceğim birsey varmı
Cevap: Icradan feragat edilirse avukat ücretleri ne olacak
Neden kimse yardımcı olmuyor
Avukatınızın karşı taraftan alacak olduğu vekalet ücreti yasal vekalet ücreti olabilir.Varsa başka hak kazandığı ücretler, ancak sizin avukatınızla aranızda yapmış olduğunuz sözleşme gereği doğan ücretler olacaktır ve sözleşmeyi şartlarına uymadan bozmanız durumunda avukatınızın hak kazanacağı bu ücretleri sizin ödemeniz gerekecektir.
Peki dosyaya her ay maastan yatacak para için avukat önce kendi vekalet ücretinimi içinden kendisi alır. Karsı tarafdan hak kazandığı vekalet ücretleri bitene kadar ben dosyadan para hiç alamıycakmıyım
Genel kural olarak icra marifeti ile alacakların tahsilinde tahsile fer'ilerden başlanır. Yani faiz, gecikme bedeli, takip masrafları, vekalet ücreti v.s. Bu şekilde borcun tahsil sureti ile tasfiyesi yapılır.
itirazın iptalini kazandık ve icraya devam ettik. karsı taraf bu arada tehiri icra talepli temyiz etti. dosyada durum bu sekildeyken avukat hala karsı taraftan alacağı vekalet ücretini karar kesinleşmeden alabilirmi
Yargıtay'dan Tehir-i İcra talebi için borca teminat gösterilmesi veya borcu karşılayacak malın, paranın, eşyanın haczedilmiş olması gerekir. Tehir-i İcra borç aslı ve fer'ilerini de kapsayacağı için eğer yargıtayca mehil verilmiş ise avukatlık ücretinin tahsili içinde söz konusu ara kararın geçerli olması gerekir.