Elimde bir evli bir bayanın yine evli bir erkekle ilişkisi olduğuna dair birtakım belgeler var. Benim bu belgeleri aldatan kadının eşine vermem ilerde benim başıma hukuki yönden bir bela açar mı ? :alala
Printable View
Elimde bir evli bir bayanın yine evli bir erkekle ilişkisi olduğuna dair birtakım belgeler var. Benim bu belgeleri aldatan kadının eşine vermem ilerde benim başıma hukuki yönden bir bela açar mı ? :alala
Açmaz, bir an önce mağdur olan eşe yardımcı olmanızda fayda var. Ayrıca zina suç değil, sadece boşanma sebebi.
Zina suç değildir, yaptırmak veya yönlendirmek suçtur. Sen o belgeleri kadının kocasına verirsen eğer, adam önce seni vurur. Çünkü psikolojideki sorun şudur; birileri bunu öğrenirse, rezil olur ve dile düşer endişesi vardır.Sen o belgeleri verirsen, bildiğin ortaya çıkar. Ayrıca, kadının kocası da şunu sorar, sen nereden biliyorsun, karımı mı takip ediyorsun, belgeleri niye topladın, başka kim biliyor, karımda gözün mü var ...
Ayrıca, kadın ve sevgilisi de sana düşman olur kesinlikle. İftiraya bile kurban gidebilirsin. Kendini kurtaramazsın kolay kolay. Ortada suç yoksa, karışma derim. Akrabalık bağın falan yoksa bir de.
Şimdi ben sana soruyorum;
Kadında gözün mü var, belgeleri niye topladın?
Kadının kocasını tanıyorsan, yardımcı olmak adına ve uygun bir üslupla anlatabilirsin ama. Karar senin!
Kesinle alakasız, hukukla yakından uzaktan ilgisi olmayan birinin yorumu. Siz dağ başında yaşıyorsunuz herhalde? Burası hukuki bir site, kendi yorumlarınızı kendinize saklayınız.
Ayrıca, zina suç olmadığı gibi yaptırmak veya yönlendirmek de suç değil. O karıştırdığınız şey bir kere fuhuş. Ve hukuki olarak zina ile fuhuş arasında fark var.
Ayrıca kimseye "kadında mı gözün var, neden belgeleri topladın" şeklince edepsizce ve saçma sapan sorular soramazsınız. Sana ne kardeşim sen kim oluyorsun da el alemden hesap soruyorsun. Bu ne terbiyesizlik bu ne lakayt bir yaklaşım. Edepsizliğin de bu kadarı. Sen kim oluyorsun da adamdan hesap soruyorsun?
Zina fiili suç değildir ancak konuşmaların veya görüntülerin kayda alınması suçtur.
Aile hukuku açısından suç değildir şeklinde bir hukuki niteleme olamaz. Suç ve cezalar Türk Ceza Kanunu ile diğer özel kanun ve düzenlemelerle konulur. Zina fiiliyle ya da aldatmayla tamamen ilgisiz 3. kişilerin ,bu davranışlarda bulunanları ses veya video kaydına alması suçtur.
sayın c_han06;
öncelikle hukuki yardım isteyen birine böyle bir cevap vermeniz oldukça yanlış, kaldıki burda kimseye ahlak dersi vermeye yetkimizde görevimizde yok.
Fakat madem konuyu açtınız bende size birşey söylemek istiyorum, kusura bakmayın ama (Allah korusun) aynı şey sizin başınıza gelse ve sizden de böyle belgeler gizlense ve gizleyen kişide aynen sizin düşündüğünüz gibi başım belaya girmesin benden uzak olsun diye bunları saklasa siz ne düşünürsünüz?
İftira olmadıktan sonra böyle birşeyin saklanması bile etik değil son derecede bencilce bir düşünce.
Elinizde bulunan belgeler ve bilgilerin ne olduğu belli değil. Her ne kadar yasal eşin elde ettiği ses kaydı ve görüntüler de dahil olmak üzere her türlü delil mahkemece delil sayılsa da, bu delillerin üçüncü bir şahıs tarafından elde edilmiş olması delilin takdiri açısından sorun çıkartabilir. Yani Siz yasal eş olmadığınız için elde ettiğiniz deliller ( içeriğini bilmemekle birlikte) özel hayata müdahale ve özel hayatın gizliliğini ihlal olarak değerlendirilecektir.
Yasal eşin bu belgeleri kimden ne şekilde elde ettiği sorusu sorulmayacaktır mahkemede. Ancak yasal eş mahkeme de yada başka bir ortamda boş bulunup da belge ve bilgileri sizden aldığını zikredecek olursa alenen başınız derde girebilir. Belge ve delillerde konu olan kişiler tarafından mahkemeye verilebilirsiniz..
Foruma konu açan kişi bu belgeleri, aldatılan eşe verecek. Aldatılan eş de bunu aile hukukunda boşanma davasında delil olarak kullanacak. Bu durum suç değildir. SAdece ve sadece ancak aldatılan eşin "ben bu belgeleri x kişisinden aldım, benim talimatım dışında bu belgelere ulaşmış" demesi sıkıntı yaratabilir. "Ben bu kişiyi dedektif misali bu belgelere ulaşması için yetki verdim, şüphelerimi gidermesi için yetki verdim" derse bile suç oluşmaz.
Ayrıca bahsettiğiniz suç ancak ve ancak planlı bir şekilde alınmış bir seks kaseti veya parazit yoluyla telefon dinlemesi olmadıkça yine suç oluşmaz. Kişinin bu belgelere irade dışında, gayri ihtiyari tesadüfen ulaşması bile, kastı ortadan kaldıracağı için suçu ortadan kaldırır, genç avukat bey.
Buraya gelip henüz bahsedilen belgelerin içeriğini bilmeden sizin yaptığınız şey suçtur demekle hukukçu olunmuyor.