Çok sayıda iş yerimiz olursa denetim nasıl sağlanıyor?
Çok sayıda iş yerimiz olursa denetim nasıl sağlanıyor?
Daha önce de bir kaç kez sormuştum forumda.fakat tam anlamıyla bir cevap alamamıştım.20-30 daha fazla iş yeri olan kişiler güveni nasıl sağlıyor?
Hırsızlık nasıl önlenir yahut güvendiğin müdürüne iş yoğunluğundan yüklü miktarları nasıl güveniyor?gidip bankaya yatırılması için örneğin 100.000-300.000tl daha yüksek paraları nasıl güveniyor?adam ya alıp kaçarsa?adamı yakalasan şikayetçi olsan bile yasalar karşısında bir şey idda edemiyorsun?ya da ben mi bilmiyorum?adam elini kolunu sallayarak dışarda.ya da adamı vurup katil olacaksın.
bizim bir arkadaş bir büyük inş şantiyesinde muhasebeci.işçilere maaş dağıtıyor.öyle oluyor ki cebinde 100.000tl ile geziyor.nasıl güveniyorlar anlamıyorum.acaba bir yanlış yaparsa diye anlaşma mı imzalatıyorlar?o anlaşma ile savcılıkta suç duyurusunda bulunulsa ceza alması sağlanır mı?
yorumlarınız benim için önemli.
Cevap: Çok sayıda iş yerimiz olursa denetim nasıl sağlanıyor?
Kendine emanet edilen parayı alırsa güveni kötüye kullanma suçunu işlemiş olur. Tabiki dediginiz gibi kaçma ihtimali var ama hapse girme ihtimali de var. Hukuk olmasa dediginiz gibi insanı vicdanıyla dini duyguları dışında engelleyen bir şey olmazdı. Din, vicdan, hukuk üçlüsü içinde insanların yanlış yapmasını engelleyen en önemli etken hukuki yaptırımlardır.
Cevap: Çok sayıda iş yerimiz olursa denetim nasıl sağlanıyor?
Genellikle yüksek miktarlı senet almak sanırım uygulanan yol.
Elbette en başta o güveni kazanmak gelecektir.