-
Eşim Bana
Merhaba Eşim Bana Boşanma Davsı Açmış
1,5 yıl önce bir yaşam koçu tarafından ayrı yaşamamızı tavsiye etti ve ayrı yaşamaya başladık. Yalnız mahkemeye evi terk ettiğimi beyan ettimiş, bu yalan bir beyandır. Bu onun için bir olumsuzluk teşkil eder mi mahkemeyi yanıltmak gibi.
Oğlum annesinde kalmakta ve velayetini istememekteyim. Yalnız ben askeri ücretle çalışıyorum 700 lira nafaka ve 45.000 lira tazminat istemekte. Benden bunları alması mümkün mü?
Teşekkürler
-
Cevap: Eşim Bana
Yardım edebilecek yokmu acaba?
-
Cevap: Eşim Bana
Eşiniz tazminat alır mı bunu bilemeyiz. En son duruşmaya gelindiğinde ancak belli olur. Sizin ve eşinizin şahitleri, delilleridir tazminatı belirleyen. Eğer hakim sizin eşinizden daha kusurlu olduğunuz kanaatine varırsa tazminat kararı çıkar. Eğer eşinizle sizi eşit kusurlu bulursa tazminat kararı çıkmaz. Boşanma davalarında hakim kimin kusurlu olduğunu anlamaya çalışır kısacası. son duruşmada da ona göre kararını verir.
Ancak nafaka kısmında cevap verebilirim. Eşinizn kendisi için ve çocuk için ayrı ayrı nafaka talep etmiştir. Hakim, sizin ekonomik araştırmanızı yaptırdıktan sonra tedbir nafakası belirleyecektir. Boşanmanın kesinleşmesinden sonrası için ise, çocuk için kesinlikle nafaka çıkar. Velayeti elinde bulunduran taraf karşı taraftan çocuk için İŞTİRAK NAFAKASI alır. Boşandıktan sonra eşinize yoksulluk nafakası ödeyebilirsiniz de ödemeyebilirsiniz. Buna biz değil hakim karar verecek.