Görevi yaptırmamak için direnme suçu
benim bir işyerim vardı . dükkan sahibi ile anlaşamadım ve dava açtı kazandı ve yeri boşaltmam için devlet tarafından görevli memur yollandı bende o memurlar ile tartıştım ve çıkmadım sonra görevli memurlar görevi yaptırmamak için direndi diye mahkeme açtılar ve 2 yıl hapis cezası aldım . bende bunu yargıtayda temyiz ettim ve geçenlerde yargıtay sitesinde şu yazıyordu onama-bozma ve dosya daireden yargıtay cumhuriyet başsavcılığına yollandı . bu ne anlama geliyor yardımcı olabilir misiniz ?
Cevap: görevi yaptırmamak için direnme suçu
Tamam ne olduğu belli değil söylediklerinizden. Ama siz o suçu bence zaten işlemişsiniz. Memurlarla neden tartışılır hiç anlamam.
mahkeme kararı verdi bende yargıtaya temyize yolladım . yargıtayda onama-bozma diye bir karar çıkarıp yargıtay cumhuriyet başsavcılığına yollamış . ben bunun ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum
Onama çıktıysa karar onanmıştır. Bozma çıktıysa bozulmuştur. Ama onama-bozma yazısından hangisi olduğu anlaşılmıyor.
Cevap: Görevi yaptırmamak için direnme suçu
ben onu biliyorum ama sitede çıkan kararda onama-bozma yazıyor . o yüzden bende anlamadım ve size danışmak istedim .
Alıntı:
adege rumuzlu üyeden alıntı
ben onu biliyorum ama sitede çıkan kararda onama-bozma yazıyor . o yüzden bende anlamadım ve size danışmak istedim .
Yani belli kısımları onanmış belli kısımları bozulmuştur. Zannımca sadece 53. madde yüzünden lehinize bir bozma kararı çıkmıştır ama dosyayı görmek lazım. Her ikisi de var şu aşamada öyle diyeyim.
Alıntı:
adege rumuzlu üyeden alıntı
Yani belli kısımları onanmış belli kısımları bozulmuştur. Zannımca sadece 53. madde yüzünden lehinize bir bozma kararı çıkmıştır ama dosyayı görmek lazım. Her ikisi de var şu aşamada öyle diyeyim.