Cevap: düşen tavanın masrafı?
Sorun üst katın kendisine ait olan tesisattan kaynaklandığına göre zararı onların
ödemesi gerekir.
Tavanda yapılacak işi ise evsahibi yapmak istemiyor, bu durumda ;
tavandaki hasar ne kadar büyük bilemiyorum ama köpükten dekorasyon ürünleri var, fazla da pahalı değil
bunları kendiniz yapıştırabilirsiniz., evden çıkacağınız zamanda sökersiniz.
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Sorun üst katın kendisine ait olan tesisattan kaynaklandığına göre zararı onların
ödemesi gerekir.
Tavanda yapılacak işi ise evsahibi yapmak istemiyor, bu durumda ;
tavandaki hasar ne kadar büyük bilemiyorum ama köpükten dekorasyon ürünleri var, fazla da pahalı değil
bunları kendiniz yapıştırabilirsiniz., evden çıkacağınız zamanda sökersiniz.
ya benim neden olmadığım bir şeye ben ne diye masraf yapacağım ki? asıl zararı ben görüyorum. bir de masrafı ben karşılayacağım. ya benim yüzümden olsa neyse karşılayayımda sorun benden kaynaklı değil. benim merak ettiğim hukuk alanında nasıl oluyor. tavandaki zarar aşağıdaki resimdeki gibi sıvası düştü kartonpiyer düştü. resimde görülmeyen kısımlarda tavanın yarısından fazlası ıslanmış is tutmuş.lütfen cevap yazarsanız sevinirim
http://i54.tinypic.com/5cehqs.jpg
Alıntı:
mucit2008 rumuzlu üyeden alıntı
ya benim neden olmadığım bir şeye ben ne diye masraf yapacağım ki? asıl zararı ben görüyorum. bir de masrafı ben karşılayacağım. ya benim yüzümden olsa neyse karşılayayımda sorun benden kaynaklı değil. benim merak ettiğim hukuk alanında nasıl oluyor. tavandaki zarar aşağıdaki resimdeki gibi sıvası düştü kartonpiyer düştü. resimde görülmeyen kısımlarda tavanın yarısından fazlası ıslanmış is tutmuş.lütfen cevap yazarsanız sevinirim
Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ederek evvela evinizde hasarın tespiti için bilirkişi incelemesi talebinde bulununuz. Bilirkişi tavanınızdaki hasarı tespit ettikten sonra sorumlusuna yani üst kat komşunuza Sulh Hukuk Mahkemesinde maddi ve/veya manevi tazminat davası açabilirsiniz.
Alıntı:
Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ederek evvela evinizde hasarın tespiti için bilirkişi incelemesi talebinde bulununuz. Bilirkişi tavanınızdaki hasarı tespit ettikten sonra sorumlusuna yani üst kat komşunuza Sulh Hukuk Mahkemesinde maddi ve/veya manevi tazminat davası açabilirsiniz.
benim merak ettiğim birşey daha var ev sahibimin bu hasarı benim yapmamda ısrar etmesi. bu konuda ev sahibine düşen herhangi bir sorumluluk var mı? bunu nasıl engelleyebilirim veya yasal olarak nasıl anlatabilirim
Evde sizin kusurunuz dışında ayıp oluştuğu için elbette ev sahibinizin de sorumluluğu var. Ev sahibinize Borçlar Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince evde oluşan ayıbın belli bir sürede giderilmesini veya ayıpla orantılı bir kira indiriminde bulunmasını yoksa kira sözleşmesini feshedeceğinizi bildirebilirsiniz.
ben kira sözleşmesini feshetmekten bahsetsem adam beni çıkarmaya çalışır galiba