-
Malüliyet artışı
Eski çalıştığım işyerine dava açarak iş davasını kazandım.Malüliyet artışıma istinadende maddi tazminat açtım.Çalışma Bakanlığı ve Sgk otomatikmen davaya dair müdahil oldular.Çalışma Bakanlığı müfettişi %100 işyerinin kusurlu olduğunu belirten rapor düzenledi.Sgk kurumunun teftiş kurulu müfettişide benim lehime olan vede işyerini suçlayıcı rapor düzenledi.Meslek Hastalığı Hastaneside mesleki sekel kanaatini belirten rapor düzenledi.Davam hala devam etmektedir.
Anlayamadığım konu ise Ankara merkez sağlık kurulu ,mesleki sekel olmadığına ve engel artışı sözkonusu olmadığı yönünde rapor düzenledi ve mahkemeye yolladı.Şoka girdim.Halbuki hastane raporlarımdada bu konu açık beyan meydanda olup engelimde yaptığım işler neticesi %22 bir artış olmuştur.Sgk nın resmi sitesinden sorguladığımda ise işlem devam etmektedir diye yazı bulunmakta,evrak çıkış tarihi belirtilmemektedir.Bu işlemlerde 2008 yılında başlamıştı.
Sayın İlgili;
Sgk nın bu yanlış tutumu ve tavrını ne gibi yol izleyerek aşabilirim?
Saygılarımla.
-
Cevap: Malüliyet artışı
Sayın Mahkeme davama istinaden dosyamı Adli Tıp Kurumu 3.İhtisas Kuruluna yolladı ve buradan %40.2 oranlı raporla geri döndü.Bilirkişide 140000 tl gibi rapor sundu.Sayın Hakimde 08.09.2014 deki 26.oturumda ,''bu dosyada oranlar çok karışık'' deyip dosyanın Adli Tıp Genel Kuruluna yollanmasını ve görüş alınmasını istedi.
Öğrenmek istediğimsede dosya Genel Kuruldan ne kadar sürede döner?İstanbul Adli Tıp 3.İhtisas Kurulundan dosya yaklaşık 1,5 senede gelmişti.