Cevap: Çocukla Şahsi Münasebet
Oğlum mağdur edilen iki yaşında bir bebek ve ben mağdur edilen bir babayım. Eşimden anlaşmalı boşandık mahkeme oğlumu her hafta sonu cumartesi günleri görmeme karar kıldı ve eşimde bunu kabul etti.
Şimdi ise ben şu gerçekleri yaşıyorum: Eski eşim mahkemenin biz boşanırken aldığı tüm kararları ihlal etmesine rağmen hiç bir şekilde hakkımı alamıyorum.
24 aylık çocuğumu bana boşanmamızın ardından 14 aydır göstermiyor . İcra memurlarıyla gidip zabıt tutturdum. her hafta sonu oğlumu görme hakkım olduğu saatte yanıma bir şahit alarak gittim, hiç bir zaman evde yoktu. Sonunda dava açtım ve sonuç: Eski eşim ve avukatı duruşmaya gelmediler. Buna rağmen hakim bana hiç bir söz hakkı tanımadan " eski eşimin cezalandırırlmasına gerek görmedi" 2 dakikada duruşma bitti! Avukatım gerekçeli kararı görmemiz lazım dedi. Şimdi gerekçeli kararı bekliyorum.
Moralinizi daha çok bozmak istemem...ancak benim yaşadıklarım bunlar.
Birlikte hakkımızı aramamız gerekiyor ancak "mağdur babalar" web sitesi bile doğru işlemiyor
Alıntı:
güzey rumuzlu üyeden alıntı
Oğlum mağdur edilen iki yaşında bir bebek ve ben mağdur edilen bir babayım. Eşimden anlaşmalı boşandık mahkeme oğlumu her hafta sonu cumartesi günleri görmeme karar kıldı ve eşimde bunu kabul etti.
Şimdi ise ben şu gerçekleri yaşıyorum: Eski eşim mahkemenin biz boşanırken aldığı tüm kararları ihlal etmesine rağmen hiç bir şekilde hakkımı alamıyorum.
24 aylık çocuğumu bana boşanmamızın ardından 14 aydır göstermiyor . İcra memurlarıyla gidip zabıt tutturdum. her hafta sonu oğlumu görme hakkım olduğu saatte yanıma bir şahit alarak gittim, hiç bir zaman evde yoktu. Sonunda dava açtım ve sonuç: Eski eşim ve avukatı duruşmaya gelmediler. Buna rağmen hakim bana hiç bir söz hakkı tanımadan " eski eşimin cezalandırırlmasına gerek görmedi" 2 dakikada duruşma bitti! Avukatım gerekçeli kararı görmemiz lazım dedi. Şimdi gerekçeli kararı bekliyorum.
Moralinizi daha çok bozmak istemem...ancak benim yaşadıklarım bunlar.
Birlikte hakkımızı aramamız gerekiyor ancak "mağdur babalar" web sitesi bile doğru işlemiyor
Benimde bütün babalar gibi aynı sorunum var.Boşandık çocuğu göremiyorum görme günlerimde bin bahane uyduruyor çocuğa baskı yapıyor gitmeyeceksin diye çocukta gelmeyeceğini söylüyor.İcra dosyası açtım ama 200-250tl gibi rakamı herkes veremez.Suç duyurusunda bulunmuştum beraat etti.Yeniden şikayetimi yapacağım galiba.Ne yapacağımı bilemiyorum.Birlikte hakkımızı aramamız gerekiyor ama nasıl kim ,kimler bizden yana...
Merhaba Aykan, kimsenin bizden yana olduğuna artık inanmıyorum, ben şahsen olayı insan hakları mahkemesine kadar taşımayı düşünüyorum ve o yolu araştırıyorum. Sabır dilerim
güzeye katılıyorum.A.İ.H'ya gitmekten başka care kalmyor bizlere...hukuksal acıdan bakıldığında bir mahkeme 1 yıl sürdü diyelim 2 yasındaki bir cocuğun babayı unutması içten bile değil..fakat bu 1 yıl süre için mahkemeler tedbir koymuyorlar...varsa yoksa annede kalacak onun yanında büyüyecek,OLMAZ,OLAMAZ.
Birde işin şu boyutu var. Asıl önemli olanı da o.
Çocuğa nafaka ödemeye gelinse sen babasın tabi ödeyeceksin deniliyor. Hemen icra ile nafaka alınabiliyor. Ama çocuğu babaya göstermeye gelince, işte orada dur diyor bir taraf(genelde anne tarafı). İşte o zaman babası olduğun unutuluyor. İcra ve cezaya gelince de hemen uygulamalar etkili olmuyor.
Çocuğu ile iletişim kurmak isteyen, ona baba sevgisi göstermek isteyen babalara saygılarımı sunuyorum.
Alıntı:
güzey rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Aykan, kimsenin bizden yana olduğuna artık inanmıyorum, ben şahsen olayı insan hakları mahkemesine kadar taşımayı düşünüyorum ve o yolu araştırıyorum. Sabır dilerim
Benimde düşüncem aynı.Fakat avukatsız olmaz diye düşünüyorum.Araştırdım ingilizceyi türkçeye çevireceğiz ki başvuru yapılsın.Benim bir önerim var bu şekilde olan bütün babalara ,acaba hep birlikte A.İ.H.M ne gidilse olurmu..
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Birde işin şu boyutu var. Asıl önemli olanı da o.
Çocuğa nafaka ödemeye gelinse sen babasın tabi ödeyeceksin deniliyor. Hemen icra ile nafaka alınabiliyor. Ama çocuğu babaya göstermeye gelince, işte orada dur diyor bir taraf(genelde anne tarafı). İşte o zaman babası olduğun unutuluyor. İcra ve cezaya gelince de hemen uygulamalar etkili olmuyor.
Çocuğu ile iletişim kurmak isteyen, ona baba sevgisi göstermek isteyen babalara saygılarımı sunuyorum.
Çok doğru söylüyorsunuz.Benim yazılarımı takip ediyorsunuz biliyorum.Ben arabamı verdim çocuğa nafaka olarak sözleşmede nafaka istemedi.Fakat 1 yıl sonra nafaka davası açacak.Tabiiki şimdi çocuğu göstermez ama nafaka borcu hemen icraya konur haciz gelir çocuğumu göremeyince hiç bir yaptırım yok.Neden ceza verilmez.