Türk - Alman Boşanma Davası
Merhaba değerli hukukcular;
Kardeşim ile ilgili, içinden çıkamadıgımız bir durum hakkında sizlerden yardım rica ediyorum.
Kardeşim ekim 2010'da bir almanla anlaşmalı olaraktan türkiyede evlendi. Bu tamami ile anlaşmalı bir evlilikti almanyaya gidebilmek için sonra kardeşim almanyaya gidince alman eş evliligini ciddiye almaya başladı sorunlar çıkarmaya başladı ve kardeşimin onun evinde onun ile oturması gibi sürekli rahatsız etmeye başladı ancak kardeşim sevmiyor ve istemiyordu kabul etmedi Alman eş gitti polise şikayet etti kardeşimi bu kadın benimle yaşamıyor beni kandırdı gibilerinden kardeşim onun evine hiç gitmedi akrabamızın evinde kalıyor ancak buna ragmen polis işlem yapmadı , kardeşim hala almanyada açıkçası artık orda da kalmak istemiyorum huzursuz oldugu için ve bu adamdan kurtulmak istiyor ..
Şimdi kardeşimin biran önce boşanabilmesi için ne yapmamız gerekiyor çünki biliyoruzki sorun çıkartacaktır. nasıl en kısa zamanda boşanabilir nasıl bir yol izlememiz gerekiyor yasalarınıda çok iyi bilmediğimiz için fikrimiz yok bu adamdan vekalet alsak türkiyedeki bir avukat adına o avukat tekrar onun ifadesi olmadan dava açarak boşanma işlemini gerçekleştirebilirmi? Nerde mahkeme açmamız dogru olur, nasıl biran önce uzatmadan boşanabilir lütfen bu konuda bize yardımcı olun gerçekten bunalmış durumda kardeşim ve ailem, şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için. Sonsuz saygılarımla...