Vasiyetnamem öz kardeşim tarafından iptal davası
Merhabalar....
Degerli Hukukcularıma sormak istediğim bir sorum olacak...
Ben 45 yaşındayım bekarım hiç cocugum yok ve kalp hastasıyım .Rahmetli öz babamız'dan kalan sadece bir dairemiz var rahmetliden başka miras yoktur ve bu dairede halen tapusu rahmetli babamın adına kayıtlı.Tapudan herhangi bir işlem yapmadık.Annem halen sagdır ve biz dört kardeşiz.Annem rahmetli babamdan kalan bu dairede oturmakta.Benim erkek kardeşimle aramızda kişisel problemler yüzünden ,rahmetli babamdan payıma düşen miras hissemin ve gelecekte edinecegim kendi mal varlıgımdan.Kısaca....benim cocugum olmadıgından erkek kardeşimin mirasımdan pay almasını istemiyorum.Bu sebeple Noter veya Sulh Hakimliğine Vasiyetname şartlarının ön gördüğü gibi hazılıyarak erkek kardeşimin,mirasımdan men etmek,mirasımı diger kardeşlerime vermek istiyorum.Ölümümden sonra erkek kardeşim Vasiyetnememe itiraz hakkı var anladıgım kadarıyla ama (saklı pay) gibi yada başka bir kanun maddesince Vasiyetimi iptal ettirip yinede pay alabilirmi.Alamaması için ne yapmalıyım sizce.
Degerli Hukukcularım..Bu metni zaman ayırıp okudugunuz için şimdiden teşekkür ediyorum.Degerli yorumlarınız içinde minnetarım...Saygılarımla...
Cevap: Vasiyetnamem öz kardeşim tarafından iptal davası
Kardeşlerin saklı payı yoktur.
Annenize kalacak mirasınız üzerinden anneniz de vefat ederse, annenizin mirasçısı olarak annenizin ( sizden de intikal etmiş olanlar da dahil) mirasından pay alabilir.
Cevap: Vasiyetnamem öz kardeşim tarafından iptal davası
Sayın Erdoğan Kırcalı beyfendi..yorumunuz benim için oldukca aytınlatıcı oldu...Çok teşekkür ediyorum...Hayırlı calışmalar dilerim...