İdare Mahkemesi Bariz Bir Şekilde Hatalı Karar Verirse
beni mağdur eden idare mahkemesi kararında müdür yardımcıları için yönetmelikte getirilen bir şart sanki müdürlük içinmiş gibi yazılarak müdür hakkında iptal işlemi gerçekleştirilmiş.Söz konusu şartın müdür için değil müdür yardımcıları için geçerli olduğu çok açık net ve tartışmasız.Bu şekildeki bir mahkeme kararına karşı tek yol danıştaya itiraz mıdır.Çok bariz bir hatadan dolayı verilen yanlış kararın sonucunun danıştayda 2 yıldan önce sonuçlanması ihtimali yok gibi."bariz hatadan kaynaklanan-buna maddi hata da diyebiliriz" bu işleme yapılabilecek daha kısa sürede sonuç alınmasını sağlayacak bir yöntem var mıdır?
Cevap: İdare Mahkemesi Bariz Bir Şekilde Hatalı Karar Verirse...
Söz konusu İdare Mahkemesinin esastan kararı ise ve bu kararı davalı idare hukuka aykırı buluyorsa, bu karara karşı Danıştay'a temyiz müracaatında bulunabilir. Kararın uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve açıkça hukuka aykırı olması halinde temyiz dilekçesinde YD talebinde bulunularak daha kısa sürede sonuç alınabilir diye düşünüyorum.
Davalı idare Valilik. Valilik temyize girmiş ancak YD değil. Ben karardan etkilendiğim için müdahil olabilir miyim. Davayı YD ye çevirebilir miyim.
Dava eski Müdür ile Valilik arasındadır ve bu nedenle siz müdahil olamazsınız. Ancak Valiliğin davanın her aşamasında YD talebinde bulunma imkanı vardır diye düşünüyorum.