merhaba...dosyam 6-7 aydır danıştay resmi sitesin de tekemmülde gözükürken şimdide savcılık sırasında yazıyor..savcılık sırası ne anlama geliyor?
Printable View
merhaba...dosyam 6-7 aydır danıştay resmi sitesin de tekemmülde gözükürken şimdide savcılık sırasında yazıyor..savcılık sırası ne anlama geliyor?
Savcılık sırasında ibaresi, dosyanızın yakında savcıya gönderileceğini ifade etmektedir.
Daha sonuçlanmasına çok var bence. Benim taa yılbaşında filan o şekildeydi arayarakta soruyorum hala sonuçlanmadı, arayıp sorduğumda da adli tatilden önce de sonuçlanması zor dediler :)
Savcılıktan sonra, İncelenme sırasını bekliyor yazmıştı arayıp sorduğumda Savcılıktan geldi heyet dolabında sırasını bekliyor demişlerdi, bir zaman sonra hakimde sıra bekliyor, 2 hafta önce filan tekrar heyet dolabında dediler :) Hangisi önce geliyor hangisi sonra geliyor bende anlamadım. (Bilgi olması açısından kendi durumumu anlatayım dedim)
Bu birazda dava türüne göre değişiyor.Mesela ihraç davalarına yapılan itirazlar çok çabuk görülürken parasal haklarla ilgili davalar uzun sürebiliyor.Aciliyet durumuyla alakalı biraz.
Konuyla ilgili ben de sorayım. "Tekemmül Dolabı" neyi ifade ediyor?
Dosyanız Danıştay'da tekemmülü bekliyor demektir. Tekemmülden sonra Savcılık sırası gelir.