Danıştay' da temyiz edilen 2 dosyada için dosyaların son aşaması "İncelenme sırasını bekliyor" durumundayken bugün için "Heyet Dolabı" olarak gözükür. Bu ne anlama gelmektedir.
Printable View
Danıştay' da temyiz edilen 2 dosyada için dosyaların son aşaması "İncelenme sırasını bekliyor" durumundayken bugün için "Heyet Dolabı" olarak gözükür. Bu ne anlama gelmektedir.
Aynı durum benim içinde geçerli,
Dava Danıştay' da temyize gitti, temyiz edilen davayı Danıştay bozdu, İdare "karar düzeltmeye" gitti. Dava dosyasının son aşaması "İncelenme sırasını bekliyor" durumundayken bugün için "Heyet Dolabı" olarak gözükür.
1-Bu ne anlama gelmektedir.
2-Davanın süreci bu aşamadan sonra ne olacaktır.
3-Dava daha ne kadar sürede bitebilir, yaklaşık 4 yıldır devam ediyor.
4- Sizce davanın kazanılması bu durumu ile nasıl görünüyor.
Teşekkür eder işlerinizde başarılar dilerim.
Tahminim yeni bir uygulama. 2 Dosyam karara bağlanmak üzeredir. Temyizde bulunan 3 dosyamda "Savcılık sırası" ibaresi var.
Sayın tolg ve anreka "HEYET DOLABI" ifadesinden dosyanızın Danıştay'da incelenme sırasının geldiği ve çok yakında heyette görüşülerek karara bağlanacağını anlamalısınız.
Sayın Çobanoğlu
Verdiğiniz cevaba ve ilginize teşekkür ederim.
heyet dolabı ifadesinden sonra karar sonucumu çıkıyor. yoksa birde karar yazıp bu süreyi mi bekliyoruz. danıştay sonuçları siteye hemen yazıyor mu. yoksa bu aşamada danıştaya gidip sormalı mıyız
Normalde karar yazıldığında karar sonucunun ne olduğu da yazılır. Danıştay'dan sorarsanız elbette daha iyi olur diye düşünüyorum.
Merhabalar danıştay ekranında sorgulama yaptığımda aşşağıdaki durum hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum
İstem YOK
İstem Sonucu -
YD ile ilgili İstem VAR
YD ile ilgili İstem Sonucu YD RET
YD İtiraz ile ilgili İstem YOK
Dosyanın Son Aşaması YD TEBLİGATA ÇIKARMA
Karar Sonucu
Karar Tarihi
Karar Yıl - No
YD talebiniz reddedilmiş ve bu karar size tebliğ edilecektir. Bu karara itirazda bulunabilirsiniz.