Cevap: işkazası ve tazminat
İştanımınızda olmayan işi görev olarak vermesinden başka, işverenin bu kazanın gerçekleşmesinde kusuru var mı?
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Vardiyalı çalışmaktayım.(şu şekilde 8-4,4-12,12-8).01.04.2011 tarihinde 4-12 vardiyasında çalıştım.5,5,30 saat uyku ile sabah tekrar işe çağırıldım.İş kazasıda sabah 8,20 civarı meydana geldi.1-İş sağlığı ve işgüvenliği sorumlusu işe başlamadan önce kontrol etmesi gerekmiyormu?bu yapılmadı.2-Hiçbir güvenlik önlemi yoktu(Baret,emniyet kemeri vs.)3-Merdiven kırılması sonucu düştüm.Yalnız merdiven daha önce başkası tarafından tamir edilmiş çelik perçin yerine aliminyum perçin konulmuş.Perçinlerin kopması sonucu merdivenin ikiye ayrılması sonucu düştüm.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İştanımınızda olmayan işi görev olarak vermesinden başka, işverenin bu kazanın gerçekleşmesinde kusuru var mı?
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Vardiyalı çalışmaktayım.(şu şekilde 8-4,4-12,12-8).01.04.2011 tarihinde 4-12 vardiyasında çalıştım.5,5,30 saat uyku ile sabah tekrar işe çağırıldım.İş kazasıda sabah 8,20 civarı meydana geldi.1-İş sağlığı ve işgüvenliği sorumlusu işe başlamadan önce kontrol etmesi gerekmiyormu?bu yapılmadı.2-Hiçbir güvenlik önlemi yoktu(Baret,emniyet kemeri vs.)3-Merdiven kırılması sonucu düştüm.Yalnız merdiven daha önce başkası tarafından tamir edilmiş çelik perçin yerine aliminyum perçin konulmuş.Perçinlerin kopması sonucu merdivenin ikiye ayrılması sonucu düştüm.
.Vardiyalı çalışmaktayım.(şu şekilde 8-4,4-12,12-8).01.04.2011 tarihinde 4-12 vardiyasında çalıştım.5,5,30 saat uyku ile sabah tekrar işe çağırıldım.İş kazasıda sabah 8,20 civarı meydana geldi.1-İş sağlığı ve işgüvenliği sorumlusu işe başlamadan önce kontrol etmesi gerekmiyormu?bu yapılmadı.2-Hiçbir güvenlik önlemi yoktu(Baret,emniyet kemeri vs.)3-Merdiven kırılması sonucu düştüm.Yalnız merdiven daha önce başkası tarafından tamir edilmiş çelik perçin yerine aliminyum perçin konulmuş.Perçinlerin kopması sonucu merdivenin ikiye ayrılması sonucu düştüm. lütfen yardım edermisiniz
Muhtemelen İş Kanunu 82. 83 . maddelerini ezberlemişsinizdir diye tahmin ediyorum.
İşverenin iş güvenliği ile ilgili malzeme araç gereçleri hazır bulundurma sorumluluğu vardır,çalışanın kendi sağlığına zarar verecek iş istendiğinde gerekli tedbirleri talep etme hakkı, tedbirlerin alınmaması durumunda işi yapmama hakkı olduğu, tedbir alınmamasına rağmen işin yapılmasının istenmesi durumunda işçinin sözleşmeyi feshetme hakkı vardır.
-İşyerinizde baret-emniyet kemeri vs. yokmuydu? Vardı da kullanmak istemenize rağmen engel mi olundu?
- Güvenlik tedbiri eksikliğini iş güvenliği sorumlusuna bildirdiniz , tedbir alınmasını istedniz mi?
- İş kazası sonucu işyerinizde kurum müffettişleri tarafından inceleme yapılmış olsa gerek.Bu inceleme sonucunda düzenlenen kusur raporunda sizin kusur oranınız nedir?