Boşanma,Bulgaristandaki mal paylaşımı
Merhaba.Öncelikle şimdiden vereceğiniz bilgiler ve yönlendirmeler için çok teşekkür ederim.Eski eşim ile 2001 yılında evlendik 2009 yılından itibaren ayrı yaşıyoruz (son 2 yıldır ben Türkiyedeyim kendisi Bulgaristanda).Kendisi hem TC hem de Bulgar vatandaşı.Bu süre zarfında eş olarak hiçbir görevini yerine getirmedi.Maddi - manevi.Değil yüzünü görmek sesini bile ancak ben arayınca duyuyorum.
Kendisi ile beraber yaşadığımız son 5 yıl boyunca Bulgaristan/Sofya da ikamet ettik.Bu süre içerisinde Sofya da edindiğimiz 2 adet gayrimenkulümüz var.Daha fazla beklemek istemiyorum, Boşanmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerek?Hali hazırda bir Avukatım yok.Edindiğimiz malları sattığı zaman hakkım olanı (bulgaristan kanunlarında tapuda evli isen eşininde adı ve imzası oluyor.Emlak vergisini her iki kişide ödüyor ayrı ayrı) vermesini saglayacak bir protokol imzalaması gerektiğini söylemişti bir avukat arkadaşım.Yani boşanma gerçekleştikten sonra mallardan dolayı alacaklı oldugumu belirten nasıl bir belge edinmem gerek? Zira Bulgaristan kanunlarını bilmiyorum.Ayrıca Türkiyedeki ikametgahımız İstanbulda.Ben ise 2 yıldır Ankarada yaşıyorum.2.adres olarak buradaki yaşadığım yer nüfusta kayıtlı. davayı Ankaradan açabilme şansım var mı?Yoksa İstanbuldan mı açmam gerek illaki?
Hem en kısa zamanda boşanmak hemde mağdur olmamak; hakkım, emeğim olan mallardan payımı almak istiyorum.Yardımlarınızı bekliyor, çok teşekkür ediyorum.İyi günler, iyi çalışmalar.
Cevap: Boşanma,Bulgaristandaki mal paylaşımı
Avukat arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.Sevgiler.