Cevap: Askerlik ve Depresyon
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Bu yazından ve özellikle daha önce foruma yazmış olduğun yazılardan kendininde iddia ettiği gibi psikolojik olarak rahatsız olduğun kabul edilebilir.Lakin psikolojik rahatsızlıktan ötürü askerliğe elverişsiz raporu almak için hiç şüphe götürmeksizin ve tedavi edilemeyen ileri derecede ruhsal bozuklukların olması gerekir.Sahte çürük raporları ve bundan başları belaya giren doktorlardan sonra tutum özellikle psikoloji gibi yoruma nispeten daha açık durumlarda elverişsiz raporu verme yerine bir sene erteleme verme oluyor.Askerliğini yapanlar bilecektir, askerde psikolojik tadavi gören onlarca asker vardır.İlaçlarını düzenli kullanmalarına izin verilen bu askerlere silah verilmez ve geri hizmette kullanılırlar.Sana tavsiyem muayeneye yada askeri hastaneye gittiğinde durumunu sakin bir şekilde anlat.Ben askerlik yapamam yapmıycam gibi şeyleri iletinde ve önceki iletinlerinde olduğu gibi sürekli dile getirme.Ters tepme ve ters karşılanmaman için bunu söylüyorum.Durumunu ve elindeki bütün raporları arz et.Onlar seni değrlendirmeye alıp gerekirse kurula çıkaracaklardır.Hastalığını, korkunu varsa sosyopatik durumunu(toplu yerde uyuyamama, duramama, delirium belirtileri) herşeyini sakin bir şekilde anlat.Gerçekten samimi bir şekilde bunu görüp anlarlarsa kuruldada artık askerliğini yapamayacak kadar ve tedavi olamayacak kadar kötü olduğunu görürlerse ihtimal elverişsiz raporu alabilirsin.Ancak tahminim sana uzun bir süre tedavi verip bir sene erteleme yaparlar.Bir çok insan sana kızabilir lakin ben kızmıyorum ve bu durumun elinde olan bir durum olmadığını düşünüyorum.Umarım dediklerim yardımcı olmuştur sana.Tekrar geçmiş olsun.
çarşanba heyete gidecektim.doktor ve oradakiler eksik bilgiler verdikleri için evrakları doğal olarak teslim edemedim
bugün cuma heyet çıkışı hemen size yazıyorum.Bipolar bozukluğu duygulanım bozukluğu f31 teşhisiyle 1 yıl sevk ertelemesi aldım duruma göre itiraz itiraz edebilirsem eğer...ya da 1 yıl bekleyip tekrar muayene olacağım.
Ayrıca elimdeki raporları dikkate almazlar diye beni askerden kaçmakla beni suçlayan arkadaşları KINIYORUM.çünkü ben rahatsızım ve çaresizim.
Not:Heyette bir şey sormadılar.Sadece teşhisimi okuyup elime raporumu verdiler.Olay doktor da bitiyor.Doktor şikayetlerimi dinledi.İlaçlarımı sordu.Günümün nasıl geçtiğini sordu(tv ve uyuyarak) bunun gibi şeyler...Beni yatır dedim yatırmadı.Askeri hastanedeki tüm deneyimlerim bunlar.İhtiyacı olanlar lütfen baştan sona okusunlar.
uzmanbey hangi hastenede sana ertesi yıla bırakma verdiler.
tanı nedir. şikayetlerin nelerdir. kaç yıldır tedavi görüyorsun.
üstte yazdım.depresyon teşhisiyle 3 yıl.bipolar bozukluk ve şizofreni tanısıyla 1 yıl.
erzurum erteledi.teşhisi bipolar duygulanım bozukluğu.
söylediğim şikayetler
günüm nasıl geçtiğini sordu.uyuyarak ve tv izleyerek.
işimi sordu işsiz olduğumu söyledim
şüpheli olduğumu söyledim.herkesin bana zarar vereceğini paramı alacağını söyledim.paraya çok taptığımı söyledim.
arkadaşımın hiç olmadığını.ortada bir neden bulunmaksızn kullanıldığımdan zarar verilmek istendiğinden kuşkulandığımdan dolayı arkadaşlıklarımın bittiğini söyledim.
ilaçlarımı sordu.bazılarını kullandığımı söyledim.tüm dertlerimi dinleyemedi.kısacası biraz da başından saldı.
son olarak gene korkuyorum ya alırlarsa diye ama gelecek sene itiraz ve dava hakkım olduğunu biliyorum.bu raporu aldığıma göre ben kısmen rahatsızım ve askeri hastanede bunu kabul etti.ama gıcık bir doktora gelirsem beni zorla göndermek isterse diye korkularım var.
sizi götürmesi için şikayetlerinizin düzelmesi lazım.
şikayetleriniz düzelmedi ise sizi nasıl ki askere götürürler.
askeri hastaneden kaçıncı defa erteleme aldın.
ilk ertelemenmi bu.
bana msn adresini verirmisin.
benim durumumda sana benzi,yor biraz.
ilk ertelemem bu abim.msn adresimi özelinize yazacağım şimdi...
not: korkmamın nedeni dayım 20 seneden fazla hapis yatmasına rağmen(5 seneden fazla yatanları almıyorlar)seri katil ve şizofreni olmasına rağmen halisülasyon görmesine rağmen onu aldılar.belki kendi isteğiyle gitmiş de olabilir bilmiyorum.tabi daha sonra askerden firar etti.eşini vurdu şu an yine hapiste!!! gıcık doktorun birine düşersem diye korkuyorum işte.
merhaba araştırma yaparken sayfanıza denk geldim. bir konuda yol gösterirseniz sevinirim. oğlum bipolar hastası farklı dönemlerde farklı doktorlar tarafından konulmuş teşhisleri var. ancak tedavilerini hep yarım bıraktı. ben kendisine bu rahatsızlığını belirtip çürük raporu almasını söylemiş olsam da, kendisi askerlik yapmak istediği konusunda ısrarcı davrandı. şu anda halı hazırda manisada acemi birliğinde. ancak dün panik atak geçirerek acile kaldırılmış. acil doktoru iğne vurup panik atak ve depresyon ilacı yazmiş. bugün için de psikiyatri kliniğine sevk etmiş. psikiyatri doktoru dün ilaç yazıldığı için birsey yapamam deyip geri göndermiş. haftaya 7 sinde yemin töreni sonrası 13 de Uçakla Kıbrısa gidecek. bu üç günlük süre içerisinde hastaneye götürüp rapor alsak ve bunu garnizona götürsek hastaneye sevk verirler mi. ve çürük raporu alarak askerliğin geri kalanından muaf olur mu acaba. yardımcı olursanız cok sevinirim.