29 yaş sınırı ve bakaya kalmak
Ben 82 doğumluyum ve tecilim kasım 2011 yılına kadar..aöf okuyorum fakat yaş sınırına takılıyorum..bu tarihten sonra tecil yaptıramıcam..arkadaslar size sorum şu ve benim için çook önemli..bankadan çekmiş olduğum krediler var ve bunlar keyfiyeten ev, araba vs için çekilmiş krediler değil.bu kredileri ailevi nedenlerden dolayı çekmek zorunda kaldım ve 2012 eylülden önce bitiremiyorum..Dolayısıyla tecil bitiminde askere gidemicem ve bakaya kalıcam..dışarı çıkmaya bile korkar oldum..tecil bitince ne zaman aranmaya başlarım ve bakaya kalınca bunun cezası ne olur..kısacası beni neler bekliyo hiç bilmiyorum ..evliyim ve 2 çocuğum var eğer bu borç bitmeden askere gidersem hacizlik olurum ve karım 2 çocuğum mahvolur...gitmessem bakaya kalıcam ..ne zaman aranmaya başlarım ve cezası nedir..7-8 ay kadar kaçmam gerekiyo ne yapmam lazım..nolur bilen varsa bilgilendirsin ..saygılar...
Cevap: 29 yaş sınırı ve bakaya kalmak
lütfen bilen birisi varsa yardımcı olsun..bilen,başından böyle bi durum geçen varmı..yazacağınız tek kelime bile benim için çok önemli...
bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın..rica ediyorum..
Önceden bu durumdaki kişiler mahkemeye veriliyordu ancak son değişikliklerle haklarında idari para cezaları kesiliyor.
"Kabul edilecek bir özrü olmadan barışta bakayalarla yoklama kaçağı veya saklılardan yaşıtlarının veya birlikte işleme bağlı arkadaşlarının ilk kafilesi yollanmış bulunanlar ve ihtiyat erattan çağrılıp da özürsüz yaşıtlarının yollanmalarından başlayarak yedi gün içinde gelenler 500, yakalananlar 1000, yedi günden sonra üç ay içinde gelenler 2000, yakalananlar 4000, üç aydan sonra gelenler 5000, üç aydan sonra yakalananlar 10.000 Türk Lirası idarî para cezası ile cezalandırılır''
Tasarı bu şekildeydi ancak para cazalarının miktarını daha sonra değiştirdiler mi bilmiyorum.Forumda arama yaparakta sorularına cevap bulabilirisin.Kolay gelsin.
1983 doğumluyum aöf 2 sınıfta 2 defa kaldım en son tecil hakkım 2012 ekime kadar ama kaldığım için 6111 sayılı afla örgün öğretimdeki 4 senelik okuluma geri döndüm 2 sınıftan bu sayede aöf tarafından yapılmayacak olan tecilim örgün öğretim tarafından yapılırmı 2012 ekim ayına kdar tecilli olabilirmiyim cevabınız için teşekkür ederim