Cevap: Vatanımı çok özledim
once konsolosluga telefon acın durumunuzu aynı burda anlatdıgınız gibi anlatın... bedelli askerlikten yararlanıp yararlanamayacagınızı sorun sizi ordan askere alabileceklerini sanmıyorum yani ben hic duymadım oyle bisey sonucta alman vatandasınız alman makamlarını izni olmadan rızanız dısında sizi o ulkeden cıkaramazlar... bedelli askerlik bedeli 5 bin veya 7 bin euro civarı diye biliyorum... iyi forumlar
5112 € dövizli askerlik bedeli.
vatandaşlıktan çıkmayı düşündünüz mü peki ?
Alıntı:
merakli12 rumuzlu üyeden alıntı
5112 € dövizli askerlik bedeli.
vatandaşlıktan çıkmayı düşündünüz mü peki ?
çıkartmıyorlar arkadaşım.... Dövizle askerlikte yaş sınırı yok mu?
38 yaş sınırı varmış yalnız.
38 yaş sınırını aşanların (38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvurmayanlar ile başvurdukları halde, ödemelerini ya da temel askerlik eğitimini yapmadıkları için kapsamdan çıkartılanların), 7.668 Euro veya karşılığı yabancı ülke parasını başvuru esnasında peşin olarak ödemeleri,
Bunu da buldum
38 yaşının sonuna kadar askerliğini yapmamış olanlar ise 5901 sayılı Türk vatandaşlığı kanununa göre askerlik görevini yerine getirmedikleri için Türk vatandaşlığından izinli çıkamaz.
Evet durum tam olarak bu oluyor.
Almanyada zorunlu askerlik hizmeti yapınca, burada da yapılmış sayılıyormuş. Araştırdınız mı ?