Meslek Hastalığı (Bel Fıtığı)
Merhabalar. 2008/7 den beri aynı fabrikada çalışmaktayım. yaklaşık 6 ay önce yaptığım işin zorluğundan ve ağırlığından dolayı bel fıtığı olduğu MR raporuyla da tespit edildi. Aynı bölümde çalıştığım tüm arkadaşlarda bel ağrısı şikayetleri var şu an için en kötü durumda olan benim. istirahat, ilaç, fizik tedavilere rağmen şikayetlerim geçmedi. MR raporunu işyeri hekimine de istirahat dönüşü gösterdim. Aynı bölümde çalışamayacağımı anladığımda bölümümü değiştirmek istedim bunun için de işyeri hekimine müracaat ettim. Benden, fizik tedavi gördüğüm doktordan 'bir kağıda hattının değişmesi uygundur' diye bir yazı getirmemi ancak bu halde değişebileceğini, kendisinin buna yetkisi olmadığını söyledi. Aynen dediği gibi fizik tedavi gördüğüm doktordan bir yazı istedim. Doktorun reçeteye yazdığı yazıyı işyeri hekimime verdim. Bu yazı üzerine insan kaynaklarına ve vardiya amirlerine 'ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz' şeklinde mail yoluyla bildirim yapıldı. İnsan kaynakları da ayrıca vardiya amirlerine mail yoluyla bildirim yaptı. Bunun üzerinden 18 gün geçmesine rağmen bölümümde değişiklik olmadı.. Tekrar insan kaynaklarına müracaat ettiğimde vardiya amirlerine tekrar mail atıldı. Vardiya amirlerine sorduğumda aldığım cevap aynen şu ''bize böyle bir mail gelmedi ama napalım hafif iş mi var, üretim müdürüyle görüşelim bunu'' dediler ki fabrikada son derece hafif bir çok iş var. Biliyorum biraz uzun oldu yazım bunun için özür dilerim. BU durumda tazminatımı alarak iş akdini fesh edebilir miyim ve bende kalıcı bir hastalık bıraktığı için ve bu işyerinden ayrıldığım veya atıldığım takdirde her işi yapamayacağım, her işyeri beni kabul etmeyeceği için maddi ve manevi tazminat hakkım doğar mı?
Şimdiden değerli vaktinizden çalıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Cevap: Meslek Hastalığı (Bel Fıtığı)
Arkadaşlar yok mu bu konu hakkında bilgisi olan.
gerçekten bu konu hakkında bilgisi olan yok mu? cevaplandırırsanız çok sevinicem arkadaşlar
bakıyorum da aldatma gibi forum başlıklarına onlarca yüzlerce cevap yazılmış ama benim soruma cevap verecek bir kişi bile çıkmadı burda.. tabi ben işçiyim ya
Alıntı:
ersin_yvz rumuzlu üyeden alıntı
bakıyorum da aldatma gibi forum başlıklarına onlarca yüzlerce cevap yazılmış ama benim soruma cevap verecek bir kişi bile çıkmadı burda.. tabi ben işçiyim ya
Haklısınız işçi olduğunuz için cevap alamadınız.