-
Nakil
iyi çalışmalar herkeze ben 2009 ağustos ayında üniversiteye (önlisans)memur olarak atandım 2010 kasım ayında evlendim eşim denizci üstteğmen ist.da görev yapıyor evimizi ist.a kurduk bulunduğum üniversitenin genel sekreteriyle nikah akabinde konuştuğumda aday memurluk süresinin kurumda 2 yıl olduğunu belirtti itiraz etmedik ağustos 2011e kadar beklenilebileceğini söyledik fakat şuan ki durumda bile üniversite naklimin yapılmayacağı istediğim halde bölge mahkemesine başvurabileceğimi söyledi biz yine her ihtimale karşı ağustosu bekliyoruz.evim ve işim arasında yaklaşık 290km.var. yani 2 ilde de kira ve fatura ödeyip mağdur durumuna düşüyoruz.bu süreçten çok sıkıldık bir an evvel olumlu şekilde sonuçlandırmayı ümit ediyoruz. ağustosta dilkeçe verdiğimizde kurum hizmetine ihtiyaç duyulduğundan nakli gerçekleşmemektedir diye dilekçeyi cevaplandırdığında nasıl bir yol izlememiz gerekir hukukçu arkadaşlardan acil öneri ve görüş bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: nakil
lütfen bi hukukçu arkadaş cevap versin
-
Hangi kuruma nakledilmeyi düşünüyorsunuz? O kurumca nakil talebiniz kabul olundu mu? Ayrıca, asaletiniz onaylandı mı acaba?
-
asaletim ağustosta onaylanıcak 2 yılım doluyo geçmek istediğim kurum orman bakanlığı kabul edildim ama beklemedeyiz asalet için. daha öncede tayin isteyen kişilere üniversite hizmetinize ihtiyaç duyulmaktadır diye cevap verdi bu yüzden nasıl nerden başlayacağımızı bilmiyoruz
-
Asaletiniz onaylandıktan sonra Orman Bakanlığı'na nakil için üniversitenizden muvafakat talebinde bulunursunuz. Muvafakat talebiniz reddedilirse, bu idari işlemin iptali için YD talepli olarak İdare Mahkemesine müracaatta bulunursunuz. YD talebiniz kabul olursa, yeni kurumda işe başlarsınız.
-
teşekür ederim sn. çobanoğlu idare mahkemesine başvurular avukat aracılığıyla mı yoksa kişisel dilekçeylemi yapılıyor?
-
İdari yargıya dava başvuruları kişisel olarak veya bir avukat aracılığıyla olur.