Nişanlım ile anlaşmalı evlenip hemen boşanmam mümkün mü?
Nişanlım ile aramızdaki sevgi bitti ve o nikah kiyip hemen boşanmak ve öyle ayrılmak ısıtıyor.ona göre namusu kurtulacakmış.hayatı bana zindan etti ne yaptıysam ikna edemedim.size sorum evlenip hemen bosanabilir miyiz? Evlendiğimizde şahit gerekir mı? Ailemizin öğrenmemesi gerekiyor öğrenebilirler mı? Evlenmek veya Boşanmak için masraf gerekiyor mü? Bu ısı nasıl halledebilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi forumlar.
Cevap: Nişanlım ile anlaşmalı evlenip hemen boşanmam mümkün mü ?
Merhaba. Evlenmek ve boşanmak bakkaldan iki ekmek ve bir şişe süt almaya benzemez. Evlenmenin ve boşanmanın kişilere getirdiği sorumluluklar ve yükümlülüklerden bahsetmeyeceğim bile. Öncelikle Anlaşmalı boşanmak için en az bir yıllık evli kalmak gerekir. Bu süre sonunda ancak mahkemeye başvurup, bu talebinizi iletip boşanabilirsiniz. Ayrıca boşandıktan sonra eşinizin(eğer maddi olarak korunmaya muhtaçsa) nafaka,maddi ve manevi tazminat talepleri olabilir. Bir yıllık bir maceraya atılmak sizi maddi anlamda sıkıntıya sokabilir. Ayrıca yanlış bilmiyorsam eğer, evlilik süresince edindiğiniz malların yarısını da eşiniz talep edebilir. Benim tavsiyem böyle bir yola çıkmayın, çıkacaksanız da evlenmeden önce noter önünde evlilik sözleşmesi,evliliğiniz süresince iratlar veya gayrimenkuller kişisel malınız olacağı ve boşanma durumunda eşin bunda hak iddia edemeyeceğini belirtin. Ben kısaca işin yarı hukuki boyutundan bahsettim. Bir avukat yardımı alın!
Teşekkür ederim.sözlerinizde çok haklısınız ama ne yapsam ikna edemiyorum ve ben bu evlilik işini asla yapamam.yapmam gereken ikna etmek sanırım..teşekkürler
Boşanmamız durumunda herhangi bir maddi talepte bulunmayacağımızı, kanuni haklarımından faregat ettiğimi bildirir :)))) vs.
Valla evlenirseniz boşanabileceğinizi sanmıyorum. Açık bir şekilde ya sizinle evlenmek istiyor yada sizi oyuna getirmek.
Ama bence olay şöyle gelişir. Resmi nikah yaparsanız, ve önceden nişanlılık devresinde aranızda cinsel münasebet olduysa ve bu sebepten veya değil öncesinden de kız arkadaşınız bakire değildiyse bu yolla size demir atmış olabilir. Ondan sonra babasına da, bana resmi nikah yaptı, evleneceğiz dedi, bana sahip oldu der. Ondan sonra buyurun cenaze namazına. Siz siz olun, uzak durun. Uygulamada sık sık karşılaşılır bu durumla. :)
Sakııın Sakın Sakın.
Resmen bir oyuna gelmen an meselesi.
Evlenmek 1 Dakika ama boşanmak?
Sen Bir Forumu İncele İstersen, Boşanmak İçin İnsanlar Nelerini Harcamışlar...
Türk Medeni Kanununda ANLAŞMALI EVLİLİK diye bir kavram yoktur. Evlendikten sonra hemen boşanmanızda mümkün değil kanunlarımıza göre.
İşte kanun maddesi:
VI. Evlilik birliğinin sarsılması
Madde 166.- Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.
Yukarıdaki fıkrada belirtilen hâllerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır. Bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.
Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya hükmolunur. Bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.
Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi hâlinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
Evlilik çocuk oyuncağı değildir. Eğer bu kişi ile evli olarak yaşamak istemiyorsanız evlenmeyeceksiniz. Aksi takdirde başınız yıllarca ağrır. Forumu okumanız, üye sahiplerinin ne sıkıntılar yaşadığını belki anlamanızı sağlar. Ama başınıza gelmeyince bilemezsiniz. Başınıza gelince foruma tekrar gelip dertli dertli anlatırsınız. Boşanamıyoruz dersiniz. Karım evlenmeden önce evlenip boşanalım demişti, şimdi boşanmıycam diyor dersiniz. Dersiniz de dersiniz. Bir sürü ihtimal sayabiliriz.
Hayat sizin hayatınız. İster evlenirsiniz, ister evlenmezsiniz. Sıkıntı yaşayacaksanız da siz yaşayacaksınız. Bizler değil. O sebeple bize bir sıkıntı olmaz.